Борис Вангелов: Превенцията на домашно насилие може да бъде само ценностната ни система

Борис Вангелов: Превенцията на домашно насилие може да бъде само ценностната ни система

02 август 2018  |   0 коментара

Коментар на народния представител и член на Националното ръководство на ВМРО Борис Вангелов по актуални политически проблеми за предаването „Денят на живо“ по Канал 3.

Жената винаги е била шията на семейството, а мъжът главата, каза народният представител от ВМРО

Аз искам да кажа, че това е една голяма победа за българския народ. Тази конвенция беше изкуствено наложена като тема и, слава Богу, бе отхвърлена. Ние в исторически план нямаме културата да бъдем домашни насилници. Жената винаги е била шията на семейството, а мъжът главата, каза народният представител от ВМРО Борис Вангелов относно решението на Конституционния съд да отхвърли Истанбулската конвенция.

Ако дневно някой някога прави нещо, не значи, че го правим всички. Никой в България не е търпим към домашното насилие. През последните години, превенцията може да бъде само ценностната система, а тя през последните 28 години рухна. Когато растем в общество без ценностна система и в което най-важни са парите, това рефлектира върху битовите отношения. Какъвто закон да направим, не почнем ли промяна в самите нас, няма как да се променим. Законодателно ако правим нещо, трябва да е само към затягане на наказанията и паралелно с това да възпитаваме. Ако не си сменим ценностите, ние няма да се справим с подобни форми на насилие, дори и всички криминални прояви, категоричен беше той.

В началото малко хора се усетиха какъв документ ни се пробутва. След това настъпи дебат по конкретните текстове. В много партии имаше неодобрение на конвенцията. Радостното е, че имаме пълно разбирателство между институции, общество и съд, заяви още Вангелов.  

По темата за шума и скандалът между Валери Симеонов и Волен Сидеров, народният представител от ВМРО обяви:

Мисля, че много се експонира. Ние сме истински и когато спорим, спорим. Никъде няма само мир и любов. Всички си обичаме родината и не можем да си представим, че ще ѝ навредим. От тези спорове никой не е пострадал и обеднял – нито хората, нито икономиката. Цялото ни участие в управлението е изключително позитивно.

Аз говоря откровено. Негативните неща, които се случиха през тази една година, ги гледаме в новинарските емисии. Позитивните неща минават между капките. Политиката към доходите, която заявихме се изпълнява стриктно през първата година. Увеличихме заплатите в отбрана, МВР и пенсиите, каза още Борис Вангелов.

Опозицията злоупотребява с това, че ние казахме, че ако спечелим изборите ще има 300 лева минимална пенсия, но ние ги загубихме – не сме водещият коалиционен партньор. Сега става така, че трябва да налагаме всичко с преговори, категоричен беше той.

Възникналото напрежение в Ямболско народният представител коментира така:

Чумата е заболяване, което шест месеца след като е унищожено стадото заразата още стои там, където то е пасло, и в самите кошари. И опозицията си позволи да приказва на целия народ, че нямало чума. Моята майка е от крайграничните райони на България и аз като малък съм бил там на село при баба и дядо – на турската граница в Странджа – Сакар. Спомням си, че постоянно се пренасяше зараза шап от Турция в България. Тогава моментално се заграждаше селото, всички влизащи и излизащи от селото минаваха през едни вани с разтвор, а кравите веднага бяха унищожавани.

Не може в името на партийните си интереси да разтърсваш държавата, защото това, което се случи с чумата е жив пример, заяви още патриотът.

Борис Вангелов бе категоричен, че най-недофинансирания сектор в държавата е армията.

Вижте какво още коментира народният представител във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *