Борис Вангелов: Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили

Борис Вангелов: Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили

20 септември 2019  |   0 коментара

Ще се върне ли задължителната военна служба от 2021 година?

Според социологическо проучване, проведено от Министерството на отбраната през последния месец, 71 % от българските граждани желаят връщане на наборната военна служба. Много е важно да подчертаем, че и обществото в Европа е категорично по този въпрос, посочи депутатът от ВМРО Борис Вангелов в „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР.

Той допълни, че връщането на наборната военна служба се налага, защото води до физическото и нравственото възпитание на мъжката част от населението, като се предвижда жените също да служат, но доброволно.

Ще служат за период от 6 до 9 месеца, като това зависи в кой род войски служи. Например в зенитно-ракетни, авиация и такива сложни войски, там не може да придобие умение за 6 месеца, каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

От думите му стана ясно, че няма как да знаем кога и кой ще нападне дадена държава, затова идва този натиск за връщане на казармата.

Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили. В края на тази година ще гласуваме проекта за корабите, а в началото на новата година този за сухопътните войски, заключи Вангелов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *