Борис Вангелов: В България не трябва да има привилегировани общности

Борис Вангелов: В България не трябва да има привилегировани общности

12 април 2019  |   0 коментара

Гражданите в Габрово показаха какво искат - бързи и справедливи наказания за извършителите на побоя в супермаркет в града.

Това заяви пред БНР депутатът от ВМРО Борис Вангелов по повод ексцесиите в града заради извършения побой от трима криминално проявени мъже от цигански произход.

В град Габрово няма цигански махали. Те живеят пръснато в изоставени къщи, в апартаменти под наем. Трупа се напрежение от няколко години, защото в града започнаха да прииждат цигани от други региони. Преди години циганското население в града е било социализирано и не е имало проблеми. Самите габровци от доста време се възмущават на тоя приток. Това не са поединични, а групови преселвания, заяви Вангелов, който е избран за депутат от този район. 

В България не трябва да има привилегировани общности. Всички трябва да работим, да си плащаме данъците, каза Вангелов и допълни, че като гражданин е призовал органите на реда в Габрово да проверят представителите на циганската общност за настаняването им и наличието на трудови договори. Той допълни, че всички граждани трябва да са равни пред закона.

Над трите власти у нас стои суверенът и той има право да им каже какво желае. Той показа снощи на протеста какво иска - бърза, справедлива, максимална присъда за извършителите на това отвратително деяние, каза Вангелов.

Целия разговор с него чуйте в прикачения файл>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *