Борис Вангелов: Връщането на циганите във Войводиново е търсена провокация

Борис Вангелов: Връщането на циганите във Войводиново е търсена провокация

11 февруари 2019  |   0 коментара

Депутатът от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти” Борис Вангелов е категоричен, че посещението в събота във Войводиново от цигани, които са искали да се върнат в незаконните си къщи в гетото, е било с цел провокация.  

Посещението, което се е осъществило, е истинска провокация, търсена провокация, злонамерена провокация от страна на тези представители на неправителствения сектор, каза Вангелов пред НОВА. НПО-тата много добре знаят какви са настроенията в селото, допълни той.

И да го кажа отново, защото е истина и реален факт! Нито  една от тези бараки, постройки, дори и по-масивните, не са  законни и не са върху собствен терен. Това, че имат извършена адресна регистрация, е пълно нарушение на закона. Не може да бъдеш регистриран там, където нито си собственик, нито имаш основание да си настанен там, беше категоричен той.

Да отидеш посред зима в селото, където хората се бунтуваха няколко месеца именно срещу циганите след инцидента с българския военен, е наглост и провокация. Точно нападението, при което ритаха десетки пъти в главата български командос, продиктува това недоволство на местните жители, допълни Борис Вангелов.

Вангелов обвини събеседника си – Ачо Йорданов, че въпреки многото пари за „интеграция“ нищо не се е променило и пак повтори, че завръщането на циганите във Войводиново е единствено с цел на изкуствено разпалване на напрежение.

Българският народ е изключително толерантен, но циганите трябва да работят, а не да се издържат на техен гръб, каза още депутатът. Той нарисува и картина на селата след набези от цигани – може да се видят оплячкосаните дворове, разкостените къщи, изнесените дограми и керемиди. Пълно ограбване, възмути се Вангелов.

Във видеото след 8-ата минута може да гледате лютият спор между представителя на Борис Вангелов и Ачо Йорданов – човекът, който обвини в дискриминация лидера на ВМРО. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *