Борис Вангелов: Ако още 10 г. отлагаме модернизацията на самолетите, накрая няма да имаме бойна авиация

Борис Вангелов: Ако още 10 г. отлагаме модернизацията на самолетите, накрая няма да имаме бойна авиация

16 януари 2019  |   0 коментара

ВМРО подкрепя този проект със сигурност по една единствена причина – ако още 10 години отлагаме модернизацията на самолетите, накрая няма да имаме бойна авиация.

Това каза Борис Вангелов, заместник-председател на комисията по отбрана и народен представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ в ефира на БТВ. Повод за коментара му бе обсъждането в парламента на решението НС да даде мандат на правителството да преговаря с правителството на САЩ за придобиване на нов тип боен самолет.

Процедурата по придобиване на самолет е следната, защото има спекулации: след решение на НС за модернизацията, със заповед на премиера се сформира група. Тя изпрати писма на 7 държави да дадат оферти. Дадоха 3 от тях. Тъй като не дадоха пълна информация, се сформира политико-военна група, която изиска тази информация. Отново не бе дадена цялата информация от тези три държави. Накрая докладът, за който става въпрос и се гледа на заседание на парламента, е инкорпориран в доклада на съвместната работна група, която е водеща в случая, и той залегна в доклада на министрите на отбраната и икономиката пред МС, който се гледа днес, така разясни ситуацията около поръчката за бойните самолети депутатът Вангелов.

Не са дадени всички информации, които изискахме от кандидатите от Швеция и САЩ, въз основа на които да може да се приложи методиката и да се направи пълна оценка, тъй като всеки от тях иска да започнат преговори с него и тогава да даде пълна информация и да влезе в разговори с нас, завърши Вангелов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *