Борислав Инчев направи първа копка за нова детска площадка в пловдивския район „Южен“

Борислав Инчев направи първа копка за нова детска площадка в пловдивския район „Южен“

28 март 2019  |   0 коментара

Това е дванадесетата детска площадка в района, откакто управлява кметът от ВМРО

Старт на изграждането на поредна нова детска площадка в най-многолюдния пловдивски район – „Южен“ даде кметът Борислав Инчев от ВМРО. Мястото е в началото на улица „Бугариево“ в района на КОЦ - Пловдив и болница „Света Каридад“ и е от 220 квадратни метра. Изграждането на площадката ще струва около 60 000 лева и тя ще е готова за по-малко от 2 месеца, информира районният кмет.

Съгласно изискванията на регионалното министерство ще бъдат монтирани задължителната ударопоглъщаща настилка, както и обезопасени няколко вида люлки и други съоръжения за детски игри, а теренът ще бъде ограден. Ще се появят също беседка и достатъчно нови пейки.

Това е дванадесетата нова детска площадка в „Южен“ от началото на мандата и въпреки това смятам, че сме длъжници на децата при положение, че в района живеят вече 83 хиляди души, подчерта Борислав Инчев.

Той обясни, че има готови проекти и влезли в сила разрешения за строеж на още 10 подобни съоръжения, като в близките месеци ще бъдат изградени поне още 2 площадки.

Неслучайно сме си поставили децата като приоритет в управлението на района, това трябва да е валидно и за целия град, допълни кметът на „Южен“.

Той подчерта, че не спира работата и по изграждането на допълнително улично осветление, тротоари и спортни площадки, като към момента се работи и по 5 нови паркинга в жилищния район.

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *