Богданов сигнализира МВнР за посегателство срещу български паметник в Македония

Богданов сигнализира МВнР за посегателство срещу български паметник в Македония

23 септември 2016  |   0 коментара

Уважаеми г-н Митов, обръщам се към вас, в качеството ми на народен представител в 43-ото народно събрание. Искам да ви сигнализирам за поредната груба провокация и посегателство към българската национална памет от страна на представители на БЮРМ.

Това пише в свой сигнал до министъра на външните работи Даниел Митов народният представител от ВМРО в групата на Патриотичния фронт Красимир Богданов.

Ето как продължава писмото му:

Както знаете, преди броени дни на Каймакчалан беше отбелязана годишнина от Първата световна война. В памет на загиналите български войници беше поставена паметна плоча.

На 22 септември, в денят на българската независимост, лице на име Миленко Неделковски по варварски начин разбива плочата. Същият е поставил снимки от срамното си деяние на своя фейсбук профил, а някои медии в БЮРМ са отбелязали „подвига“ му като патриотичен акт. 

Враждебното отношение на привърженици на македонизма, които в случая не са страна по отношение на историческите събития от Първата световна война (освен оскверняването на паметта на техните деди, сражавали се като доброволци в състава на българската армия) показва обслужването на чужди национални стремления и интереси.

Надявам се, че след сигнала ми МВнР ще предприеме съответните постъпки пред правителството на БЮРМ по установяването на истината и търсене на отговорност от извършителя на варварския акт.

Красимир Богданов - народен представител от ПГ „Патриотичен фронт“, член на комисията по външна политика

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *