Богданов прие делегация от парламента на Албания

Богданов прие делегация от парламента на Албания

21 септември 2019  |   0 коментара

Народният представител от ВМРО и председател на групата за приятелство между България и Албания в 44-oто Народно събрание Красимир Богданов прие делегация от парламента на Албания. Гостите от страната на орлите, водени от председателя на комисията по външна политика и бивш военен министър Мими Кодели, приеха благодарности за съдействието при приемането на закона за малцинствата от Албанския парламент, с който след повече от век българската дипломация постигна правото българите да имат свой национален статут в Албания.

Също така България отпусна средства за изграждането на пътя от Билища до Връбник, с което се създават условия за запазване на българската общност в Южна Албания и спиране на обезлюдяването на района.

Сред многото засегнати теми бяха нуждата от засилване на икономическия, културния и образователния обмен между двете страни. Отчетено беше, че за последната година 40 хил. български туристи са посетили Албания, а 37 хил. албанци са били в България.

В срещата участваха и народните представители Юлиан Ангелов от Обединени патриоти/ВМРО, Александър Мацурев и Тома Биков от ГЕРБ, а от БСП проф. Румен Гечев.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *