Богданов подари представление на врачани

Богданов подари представление на врачани

25 септември 2014  |   0 коментара

Гражданите на Враца имаха възможност да гледат „Забрадка на слънцето” благодарение на Красимир Богданов, водач на листата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ за 6-и МИР – Враца.  Той подари на съгражданите си билети за интригуващата постановка.

Културният живот на един град е един от най-важните показатели за нивото на развитието му. Колкото по-богат и разнообразен е той, толкова по-развит е градът. Враца в последните години показва успехи в културната сфера, за това говорят и многото награди, които спечели общината на почти всички туристически и културни събития, на които участва. Един от стълбовете на културния живот е Драматично-кукления театър в града. Театралното изкуство остава един от най-важните източници за формирането на ценностната система и културните възгледи на младите хора, коментира Богданов.

„Забрадка на слънцето“ е един от най-силните и въздействащи спектакли, които са били поставяни на врачанска сцена. В него са засегнати проблемите, предизвикани от сблъсъка на различни религиозни и цивилизационни модели, мястото на жената в мюсюлманското общество, ислямския фундаментализъм, допълни водачът на лисата.

Той обясни, че тези проблеми засягат не само България, но и от доста години предизвикват остри дискусии в цяла Европа.

Повече за „Забрадка на слънцето“ вижте тук

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *