Богданов пита министър Петкова за обходния път на Козлодуй

Богданов пита министър Петкова за обходния път на Козлодуй

19 юни 2017  |   0 коментара

Народният представител от парламентарната група на Обединени патриоти Красимир Богданов отправи питане към министъра на енергетиката Теменужка Петкова за обходния път на Козлодуй.

Обръщам се към Вас в качеството ми на народен представител от Врачански избирателен район. От дълго време се дискутира въпросът за изграждането на обходния път на Козлодуй. Поради лошото му състояние в момента почти целият трафик е съсредоточен през центъра на града. Освен това този път и е част от маршрут за евакуация на населението при евентуална авария в АЕЦ „Козлодуй”, а е важен и за жителите на близките села Гложене, Крива бара и Хърлец, се казва в питането на депутата.

Той обяснява, че за рехабилитацията на два участъка с обща дължина 11 км. е осигурено финансиране, чрез сключен договор между ДП „Радиоактивни отпадъци” и Европейската банка за възстановяване и развитие в размер на 6.5 милиона евро. Въпреки споровете с АГИ, по Ваше уверение, договорът за изпълнение трябваше да бъде сключен след септември 2016 г.

В тази връзка народният представител Красимир Богданов пита на какъв етап е реализацията на проекта за рехабилитация на обходния път на Козлодуй и кога ще стартират строителните дейности.

Очаква се министър Теменужка Петкова да отговори по време петъчния парламентарен контрол.

Текст на въпроса на Красимир Богданов >>>.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *