Богданов отново поставя въпроса за престъпността в Роман

Богданов отново поставя въпроса за престъпността в Роман

28 септември 2018  |   0 коментара

Народният представител от „Обединени патриоти“ и областен председател на ВМРО - Враца Красимир Богданов сезира министъра на вътрешните работи Младен Маринов относно състоянието на престъпността в община Роман и нуждата от окомплектоване на състава на РУП - Роман.

В качеството си на народен представител от 6 МИР - Враца Богданов е получил сигнал от кмета на община Роман относно тревожното състояние на сигурността в населените места на Общината.

Наличието на сериозна концентрация на циганско население (голяма част от които са дошли през последните години от други общини и населени места), чувството за безнаказаност и невъзможността на РУП - Роман при сегашното структурно и кадрово състояние да се справи със ситуацията води до увеличаване на престъпността. Съпоставено с 2017 г., когато са регистрирани 64 престъпления, през 2018 г. престъпленията вече са 109 - кражби, грабежи, включително и тежки криминални престъпления. Цифрите са показателни и ръстът на престъпленията в община Роман е значително по-висок от този в другите общини на област Враца. Силен обществен отзвук имаха нападенията от големи групи цигани над младежи и екип на спешна медицинска помощ, които предизвикаха напрежение и протести на гражданите и заплаха от открити сблъсъци с нападателите, констатира народният представител.

За проблемите с престъпността в Роман той нееднократно е информирал ръководството на МВР. Въпреки че нарушителите на реда са общоизвестни, действията до момента не са довели до подобряване на ситуацията.

Очевидна е нуждата от засилване на полицейското присъствие в общината, от запълване на незаетите и откриването на нови щатни бройки в РУП - Роман. Затова и очаквам отговор на въпроса какви действия ще предприеме МВР по овладяване на престъпността в община Роман и по окомплектоване на състава на РУП - Роман, е питането на Красимир Богданов към вътрешния министър.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *