Богданов – отличникът сред депутатите от Врачанско

Богданов – отличникът сред депутатите от Врачанско

03 февруари 2017  |   0 коментара

Красимир Богданов - отличникът на врачанската група по питания в парламента.

Така вестник „Зов“ е озаглавил своя материал, посветен на народния представител  от Патриотичния фронт в 43-ото Народно събрание Красимир Богданов.

Ето какво пише изданието:

Поради големия обществен интерес по темата „Какво свършиха за половин мандат врачанските депутати в 43-ия парламент” днес продължаваме с войводата Красимир Богданов. За историка от групата на „Патриотичен фронт” злите езици в родната му Враца говорят, че е превърнал професията си в бизнес. Други обаче смятат, че  той е работил безкористно „на полза роду” и не  е допуснал да бъде капсулиран в лоното на изродения национализъм. Едно е безспорно - Красимир Богданов от 6-и многомандатен район преди 2 години стана големият късметлия на системата на белгиеца Виктор Д’Ондт – пропорционална система с изборни квоти, при която цената на един мандат се определя от броя на действителните гласове в урните.

Кариерата на 42-годишния магистър по история премина през различни йерархични нива - от редови учител до заместник-кмет на Враца, но винаги изповядвайки и работейки за идеалите на ВМРО. Достатъчно е да се споменат връщането в клас на уроците по родолюбие във врачанските училища, възстановеният паметник на Васил Левски и Инициативният комитет за изработването на паметен знак на Кръстьо Българията. Или пък предвожданите от Богданов факелни шествия в защита на национални каузи, а защо не и ритуалното късане на позорния за страната Ньойски договор. Уважаван от своите бивши ученици, обичан от съпартийци, не опетнил с нищо името си като местен управник Богданов логично получи място на парламентарната банка. И най-важното – не забрави кой го е пратил там! Затова приемните му бяха пълни, а всеки поставен от врачани проблем или въпрос стигаше до питане в пленарната зала. Цели 34 пъти от трибуната Красимир Богданов се е изправял „очи в очи” с повечето от министрите от кабинета „Борисов-2”. Питаше за жп линията Видин-София, за пътя Мездра-Ботевград, за свлачището в Оряхово, за инфраструктурни проекти в Северозапада и т.н. Последното му питане, например, бе на 26 януари т.г., часове преди разпускането на парламента. Тогава той търсеше отговор от бившия земеделски министър Десислава Танева за плащанията на ветеринарните лекари, ангажирани в битката срещу птичия грип и нодуларния дерматит.

Според справка от деловодството на отишлия вече в историята 43-и парламент Богданов активно е участвал при разработването и внасянето в зала на 24 законопроекта и 11 предложения за решения и декларации. Стигналите до второ четене законопроекти, изготвени с негово участие, са 27. Богданов бе член на комисиите по външна политика и по образование и наука. Освен това участваше в групите за приятелство с Албания, Франция, Румъния и Сърбия. Знакови за парламентарната група и врачанския депутат станаха опълчването на Богданов на поредна недомислица на МОН, за АЕЦ „Белене“, за картела с горивата, бежанската криза и забраната на бурките.

Богданов, ако пожелае, има реални шансове за още един мандат „на жълтите павета”. И този път мястото му като депутат ще зависи не от капризите на системата Д’Ондт.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *