Богданов: Министерство на транспорта нехае за обектите си

Богданов: Министерство на транспорта нехае за обектите си

15 февруари 2015  |   0 коментара

Министерството на транспорта няма идеи за развитието на товарна гара Мездра. Това заяви  народният представител от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Красимир Богданов, след като получи отговор на въпроса си към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията относно бъдещето на товарна гара Мездра.

В отговора си министър Московски дава информация за състоянието на Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“. В регистрите на компанията товарната гара в Мездра не съществува като самостоятелна административна единица. Освен това поради липсата на товаро-разтоварни дейности през последните години съоръженията са силно амортизирани и се нуждаят от рехабилитация. Липсва интерес от лицензираните железопътни превозвачи към използването на гарата.

Според Богданов остава отворен въпросът за отношението на Министерството и на „Национална компания железопътна инфраструктура“ към стопанисването на обектите, които са държавна собственост.

Всички говорим за тежката икономическа ситуация в страната, а намирането на ползватели на държавните обекти и съоръжения е във възможностите на правителството и съответното министерство. Без намеса на държавата широко прокламираното съживяване на Северозапада просто няма как да се случи, така Красимир Богданов коментира получения отговор.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *