Богданов: България ще е една от страните членки, които няма да застанат зад пакта за миграцията

Богданов: България ще е една от страните членки, които няма да застанат зад пакта за миграцията

16 ноември 2018  |   0 коментара

България няма да подкрепи Глобалния пакт на ООН за миграцията. Имаме обективни причини да не станем част от това световно споразумение. България се намира в такава невралгична зона, която може да превърне страната ни в транзитен коридор. Може да се превърне в мигрантско гето. Категорична е позицията на правителството.

Това заяви депутатът от ПГ на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов в „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР.

Предстои пактът да бъде гласуван на 10 и 11 декември на междуправителствена конференция в Мароко. До момента от споразумението официално се отказаха САЩ, Унгария и Австрия, заяви депутатът.

Подчертаната роля на Обединените патриоти в това управление е има ясните приоритети – защитата на национална сигурност и повишаване на доходите е факт, беше категоричен Богданов.

Депутатът от ОП посочи, че 40 лева е малка глътка въздух в края на годината и пенсионерите ще могат да си позволят нещо за празниците. Тези увеличения, които бяха извършени през последната година и половина процентно, са най-високите, които са правени до сега, но те не достигат стойности, които могат да удовлетворят нуждите.

Ние бяхме първите, които помислиха в тази насока как може да бъде въведен таван на надценката на стоки от първа необходимост. Тогава много анализатори и наши критици ни обвиниха в популизъм. А сега дори бюджетната комисия, която е най-консервативната комисия в НС, говори че трябва да бъде регулиран таванът на надценката на горивата. Ето Ви едно наше правилно решение, ние предложихме този законопроект, който е влязъл в Народното събрание и предстои да бъде гледан. В него не е упоменато кои точно неща ще залегнат в тази „социална кошница“, но Министерски съвет може спокойно да реши в социалната кошница да влезнат горивата, каза депутатът.

Хората, които излизат на улицата, имат различни мотиви и за себе си имат обективни причини да протестират. Има хора, които са с финансова подбуда или от криминалния контингент. Разнородни са тези протести. Уважавам тези хора, които имат обосновани искания, сподели Красимир Богданов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *