Богданов: България трябва да развива ядрената енергетика

Богданов: България трябва да развива ядрената енергетика

20 март 2017  |   0 коментара

България трябва да развива ядрената енергетика, заяви водачът на листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за област Враца Красимир Богданов на среща жителите на гр. Козлодуй.

Той припомни протестните действия на ВМРО срещу закриването на първите четири блока на АЕЦ „Козлодуй“: подписката, събрала повече от 300 хил. подписа срещу закриването, спирането на кортежа и връчване на исканията на тогавашния министър-председател Симеон Сакскобургготски, факелните шествия в подкрепа на българската енергетика в дунавския град, общите действия на АТАКА и ВМРО по организирането на референдума и категоричната позиция „за“ развитието на ядрената енергетика.

В съседните държави – Румъния и Турция, както и в Унгария изграждат нови ядрени мощности, а нашите политици заявяват, че България няма нужда от построяването на нов реактор. Парадоксално е че тези, които ликвидираха малките блокове на АЕЦ, сега се явяват като спасители на Северозапада. Ние категорично подкрепяме изграждането на 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“, поясни Богданов.

Освен това в миналото народно събрание Патриотите започнаха ревизия в енергетиката и се обявиха за разтрогване на договорите с американските централи - ТЕЦ „Марица изток“ 1 и 3, които са неизгодни за България.

По-рано през деня Богданов проведе среща и с жителите на Хайредин. Участие в предизборните прояви взеха Робертино Маринов и Радослав Маринов, съответно под номера 4 и 5 в листата на Обединените патриоти.

„Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО“ са с номер 17 в интегралната бюлетина.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *