Благотворителен урок по родолюбие подаряват дамите от ВМРО – Велико Търново на деца от ЦНСТДБУ

Благотворителен урок по родолюбие подаряват дамите от ВМРО – Велико Търново на деца от ЦНСТДБУ

26 ноември 2019  |   0 коментара

Благотворителна инициатива за децата от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания - I и II на ул. „Цветарска“ във Велико Търново организират дамите от женската формация на ВМРО в старопрестолния град. Акцията е с подкрепата на народния представител доц. д-р Милен Михов, който е закупил билетите на децата за интерактивната изложба „Историческо величие“.

Откриването на изложбата е на 26 ноември, вторник, от 17:00 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ и ще може да бъде разгледана до 30 ноември (събота) вкл.

Експозицията включва 50 картини на историческа тематика и емблематични личности от българската история, Боровското и Панагюрско съкровище, статуетки, възстановена тракийска керамика и други реплики, атракциони, занимания и лекции, които връщат времето назад и ни пренасят в далечните времена на величественото българско минало. Всеки посетител може да участва независимо от възрастта, интересите и уменията си.

Благодаря на доц. Милен Михов, че прави възможно това изключително преживяване за децата благотворително и подарявайки им един миг от нашето историческо величие и историческо наследство, прави възможно възстановяването на разколебаната правда и любовта на децата към родовата памет, каза Албена Кръстева, възпитател в Центъра. Тя изказа благодарност и към д-р Юлия Тонкова, председател на женската организация на ВМРО, за подкрепената инициатива, както и на управителя на изложбата – Генади Георгиев.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *