Благотворителен волейболен турнир в помощ на дете

Благотворителен волейболен турнир в помощ на дете

29 декември 2014  |   0 коментара

При голям интерес приключи вторият волейболен турнир „ВМРО Къп“ 2014, който се организица от партията във Враца. В него се включиха осем отбора, а след оспорвана битка във финалния мач победители станаха „Ботев Враца“. На второ място се наредиха Volleyballers. Трети остана отборът на „Спартак“.

Турнирът беше с благотворителна цел - да се подпомогне събирането на необходимата сума за операцията на малкия Велислав Харалампиев, който е на 12 години и страда от детска церебрална парализа. В рамките на двата дни на турнира бяха събрани 870 лв., които не са достатъчни, но ВМРО - Враца и отборите, които се включиха в турнира, имат желание да помогнат на Велислав и обмислят още прояви, с които да успеят да съберат нужните средства.

Управителят на една от големите фирми в гр. Враца – „Чехпласт“ се включи в благотворителната кампания, като също направи дарение за малчугана. Г-н Димитър Иванов предостави и подаръци за отбора победител. Раздадени бяха и много индивидуални награди.

Купата и златните медали на победителите връчи народният представител Красимир Богданов. Той заяви, че с втория коледен турнир, който организира ВМРО, начинанието вече се утвърждава като събитие в спортния календар на Враца.

Отборите участници показаха сила, дух и благородството в инициативата за подпомагане лечението на това прекрасно българско дете.

От своя страна победителите от „Ботев Враца“ подариха купата си на Велислав, с което много го зарадваха. Той присъства на почти всички мачове през двата дни и много се забавляваше.

Основните организатори Марин Цветков и Момчил Янков, също изразиха искрената си благодарност на всички играчи и зрители на благотворителния турнир „ВМРО Къп“ 2014.

За пореден път играчите на всички 8 отбора показаха, че Враца има бъдеще във волейбола.

Освен че успяхте да доставите радост и удоволствие на всички зрители, вие сподпомогнахте за една много важна кауза - тази на малкия Велислав. Точно тази човечност, която притежавате, прави всеки един от вас победител. С тези думи организаторите благодариха на всички участници в благородното начинание.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *