Без решение - бетон вместо плаж при Равда

Без решение - бетон вместо плаж при Равда

26 февруари 2014  |   0 коментара

Компрометирани имена са в основата на изчезването на поредния български плаж. Става дума за базата на Национална спортна академия край Равда, където продължава да се лее бетон, а оградите почти са ограничили достъпа до плажната ивица. Те са поставени, за да маркират територията на новостроящ се хотел.

Отговорните за изчезването на поредното зелено кътче на България са скандалните инвеститори от „Империал бул тръст“ – общинският съветник от Несебър Георги Георгиев и архитект Калин Тихолов, чието име често се свързва с подобни незаконни проекти по Черноморието, информира местна информационна агенция

НСА води дела за земята, които още не са решени. За съжаление, докато те приключат, има вероятност от плажа да не остане и следа.

Това е поредната идиотия. Вече повече от 10 години воюваме за нашата кауза и мога да Ви уверя, че ще се справим. Трудно е, но ще се борим до край, заяви доц. Христо Константинов, управител на базата на НСА.

Позицията на ВМРО остава непроменена – Организацията се обявява в защита на българската природа и се противопоставя на заливането ѝ с бетон в името на нечии бизнес и финансови интереси.

Неведнъж е посочвана необходимостта от опазването на планините ни и на Черноморието. Не защото не искаме туризмът да се развива. Правим го, защото сме убедени, че зеленото е родолюбие, а природата – богатство, обясняват от ВМРО.

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *