Без наказания и неизвинени отсъствия от парламентарната сесия за доц. Милен Михов

Без наказания и неизвинени отсъствия от парламентарната сесия за доц. Милен Михов

23 август 2019  |   0 коментара

Без неизвинени отсъствия и без наказания за „неприлично поведение” е приключила последната парламентарна сесия за търновския депутат от „Обединени патриоти” доц. Милен Михов, съобщава Радио Велико Търново.

Пред журналисти народният представител отчете участие в тринадесет законопроекта, осем предложения по закони между първо и второ четене и участие в четири проекта за решение, сред които обявяването на Велико Търново за историческа и духовна столица на България.

През периода доц. Михов  има записани и шест питания по актуални проблеми, свързани с област Велико Търново. Подчерта, че е удовлетворен от постигнатото с измененията и допълненията на Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества, с работата си по законопроекта за налагане на мораториум върху придобиването на училищните земи и по Закона за личните документи, където той и неговите колеги от коалицията предлагат да се въведи карта „Българин“ за наши сънародници в Украйна, Молдова, Западните покрайнини, Македония и Русия. Документът ще им дава възможност да учат и работят в България, но няма да има силата на лична карта, с която да пътуват в страни от Европейския съюз, обясни депутатът.

Михов съобщи, че предстоят и промени в Закона за висшето образование. С тях се цели засилване на контрола на държавата в управлението на вузовете. Съгласно поправките новоизбраните ректори ще встъпват в длъжност след подписване на договор с министъра на образованието и пред него ще отчитат изпълнението на мандатната си програма.

Със съдействието на народния представител две училища са получили допълнителни средства от просветното министерство. 22 000 лв. са осигурени за подобряване на енергийната ефективност в ОУ „Васил Левски” в горнооряховското село Върбовка, а за СУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш е закупен нов училищен автобус.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *