Без Ефрем Моллов гледат делото за омраза на религиозна основа

Без Ефрем Моллов гледат делото за омраза на религиозна основа

12 февруари 2019  |   0 коментара

Осем свидетели от включените 15 в обвинителния акт ще бъдат разпитани по делото на Ефрем Моллов. Днес за трети път съдебният процес се отложи, а следващото заседание бе насрочено за 26 март т.г. Свидетелите, които ще бъдат призовани, са от Рибново, Долен, София и други населени места. Делото ще тръгне в отсъствие на подсъдимия смолянчанин, стана ясно по време на заседанието, съобщават от информационната медия „Отзвук“.

И днес активисти на ВМРО, предвождани от народния представител Александър Сиди, напълниха залата на Районния съд в Смолян.

За пореден път сме тук, за да видим какво ще направи българския съд с поредния случай за радикализъм в страната. Познаваме отдавна г-н Моллов, добре известен е със своите безумия, които натвори в годините. И затова днес отново дойдохме да чуем, надявам се, осъдителна присъда. Благодарен съм на нашите приятели от „Родопски хайдути“, които са тук с нас, за да покажем, че в България има още гражданско общество. Тук сме не като политици, а като обикновени български граждани, които се чувстват засегнати и обидени от изказванията на този въпросен господин. Отлагането на делото е гавра и подигравка с българската държава и много се надявам да бъдат предприети мерки да бъде доведен принудително, заяви преди заседанието Александър Сиди - народен представител ВМРО.

Според председателя на сдружение „Родопски хайдути“ Манол Ружинов, Ефрем Моллов се подиграва с гражданите на Смолян. Такива елементи, като този господин, който разиграва и нас и съдебната система, не трябва да им се дава право на глас и да се говорят такива врели некипели, най-малкото пък да се издава подобен вид литература. Държавата има достатъчно проблеми, за да се занимава с такива хора. И ето, виждате днес това е доказателство, че един обикновен гражданин на Република България може да се подиграва и с нас – гражданите на град Смолян, и с цялата съдебна система, което е жалко. Подобен вид хора са опасни за нашето общество, посочи Ружинов.

Припомняме, че Моллов е обвинен, че чрез книгата си „Има ли бъдеще Велика Булгария или защо бе скрита историята на помаците“ е проповядвал дискриминация и етническа омраза спрямо българите. Патриотите от ВМРО водят усилена битка срещу този човек и се събират на всяко заседание по делото за насаждане на етническа омраза и радикален ислям срещу Ефрем Моллов пред съда. Още на 15 ноември от ВМРО дадоха пресконференция в Народното събрание, като отправиха апел към всички да подкрепят съдиите чрез присъствие. За нас от ВМРО е важна тази битка, защото искаме да покажем, че няма да позволим проповядването на радикален ислям в България.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *