„БГ Патриот“ пита Фандъкова колко струва охраната на гей парада

„БГ Патриот“ пита Фандъкова колко струва охраната на гей парада

24 юни 2015  |   1 коментар

С остра декларация, разпространена и до медиите, Национално движение „БГ Патриот“ се противопоставя на насрочения за 27 юни гей парад в столица. Организацията е част от обединението „Патриотичен фронт“.

Към кмета на София Йорданка Фандъкова те отправят няколко въпроса, припомняйки ѝ недоволството и на стотиците интелектуалци, граждани и граждански организации, начело с Българската православна църква.

Движението пита дали самоволно е разрешила провеждане на гей парада или го е съгласувала с Общинския съвет на София, направен ли е разчет колко ще струва на Столична община охраната на това мероприятие и кой ще заплати разноските по охраната.

Смята ли госпожа Фандъкова в качеството ѝ на кмет на град София , че е приоритетно да се разходват събраните от софиянци средства за  провеждането на подобни обществено неприемливи прояви, а не за ремонт на десетките занемарени детски и спортни площадки, разбитите улици и тротоари и т.н., питат още от „БГ Патриот“.

Пълен текст:

ДЕКЛАРАЦИЯ

на Национално движение „БГ Патриот“

срещу

провеждането на гей парад в гр.София на 27.06 2015 г.

 

Национално Движение „БГ Патриот“ протестира остро срещу разрешението на госпожа Фандъкова за провеждане на поредния гей парад в центъра на град София.

Ние от НД „БГ Патриот“ получихме стотици сигнали от наши членове и симпатизанти и предавайки и тяхното мнение  категорично настояваме да се забрани провеждането на това мероприятие.

Няма да се впускаме в обяснения, че такова шествие противоречи на традиционните български християнски ценности, че срещу него се обявиха стотици интелектуалци, граждани и граждански организации начело с Българската православна църква, и като цяло това явно афиширане на хомосексуализма е неприемливо за цялото ни общество. Личният живот на всеки човек, половата му ориентация, са негово лично достояние и категорично се възпротивяваме срещу нетолерантното им парадиране и натрапване пред останалата част от българските граждани.

Ние от НД „БГ Патриот“ задаваме на госпожа Фандъкова в качеството ѝ на кмет на град София следните въпроси:

Госпожа Фандъкова самоволно ли е разрешила провеждане на гей парада или го е съгласувала с Общинския съвет на гр. София?

Направен ли е разчет колко ще струва на Столична община охраната на това мероприятие и кой ще заплати разноските по охраната на този така наречен прайд?

И не на последно място:

Смята ли госпожа Фандъкова в качеството ѝ на кмет на град София , че е приоритетно да се разходват събраните от софиянци средства за  провеждането на подобни обществено неприемливи прояви, а не за ремонт на десетките занемарени детски и спортни площадки, разбитите улици и тротоари и т.н.?  

24.06.2015 г.                                                        Ръководство  НД   „БГ Патриот“

Коментари

  • Възрожденеца

    юни 24, 2015 в 6:31

    Гей парадите не би трябвало в никакъв случай да бъдат провеждани на публични места, това са извратени и болни хора, да си правят каквото си искат в частните им домове. Ние нормалните хора, категорично не искаме нищо да знаем за тяхнате извратени навици и то пред малолетни деца.
    Позор на тези изроди който ги организират!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *