„ББЦ, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ изпреварва ДПС

„ББЦ, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ изпреварва ДПС

16 май 2014  |   0 коментара

Социологическо изследване на агенция „Медиана“ на нагласите за гласуване на Европейските избори показва, че коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ отмества ДПС от третото място и би получила доверието на близо 10 % от избирателите.

Пълните данни на изследването на „Медиана“ бяха представени от социолога Кольо Колев на пресконференция. Проучването е проведено   в периода 8-13 май сред 1014 пълнолетни лица, като е поръчано и финансирано от НФСБ.

Данните показват, че Коалиция за България би събрала 20.5% от гласовете на европейските избори, ако те се провеждат днес. След тях със 17.1% се нарежда ГЕРБ.

Място в Европейския парламент биха намерили още „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ с 9.8%, като формацията изпреварва ДПС, които биха имали 7.3%.

Следват Реформаторския блок с 4.3%, НФСБ с 3.6% и „Атака“ с 3.5%, сочат данните на на „Медиана“.

Според Кольо Колев фактор за спада на ГЕРБ е и навлизането на коалицията „ББЦ, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ на политическата сцена като тя е привлякла около 14% от гласоподавателите на ГЕРБ от последните парламентарни избори.

ВМРО.бг припомня, че за първи път българският избирател има реалната възможност да избере конкретен кандидат за представител в ЕП. Ако искате да подкрепите заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки, трябва да отбележите с Х или V квадратче номер 28 в лявата част на бюлетината и кръгче 2 в дясната. Така е своеобразен мажоритарен вот за младият патриот.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *