Балева възмути света с нови скандални тези за Батак

Балева възмути света с нови скандални тези за Батак

05 февруари 2014  |   5 коментара

За огромно съжаление на ВМРО и България, има и такива българи! Които отричат трагедията в Батак, градят кариера на гърба на българската история и са финансирани от Турция. Българи, които скандализират не само собствения си народ, но и международна общност от учени. Такава „българка" е Мартина Балева – ученият, който преди 3 години обяви Баташкото клане за мит, защитавайки публично тезата в Берлинския свободен университет.

Балева отново напомни за себе си с още по-скандални тези, информира „Флагман.бг“. В Хумболтовия университет българката, която междувременно е станала доктор в Берлин-Бранденбургската академия на науките, опитала да защити скандална теза. Според нея по време на Априлското въстание у нас нямало развита колективна памет, картините от въстанието били рисувани десетилетия по-късно по снимки, а самите снимки били режисирани от фотографите. Фотографите пък били изпращани у нас от продуценти, които им плащали.

И нещо още по-скандално - самото Априлско въстание било „битово скарване между българите и мохамеданите“, а броят на избитите бил много по-малък от твърдяното после от историографите, защото били прибавили към сбора и трупове, които били от битките през 1878 г.

Това се случва на 18 май 2013 г., на авторитетен едномесечен форум в Хумболтовия университет, а темата е „Изкуството и национализмът на Балканите, в частност България“. Според присъствали на представянето, Балева била остро критикувана от учени от други държави, присъствали на форума.

Тъй като бях с екип на телевизия СКАТ и не посмях да вляза в залата, където Балева изнесе лекцията, за да не бъдем отпратени от охраната, ние успяхме да се снабдим с целия запис. Превел съм го – скандализиращо е.

Това разкрива инж. Петър Петров – преводач от немски. Той е сформирал група във Фейсбук, призоваваща за отнемане на докторската титла на Балева. Има и призиви да се разобличат спонсорите ѝ от Турция.

Разследване на телевизия СКАТ  в Берлин установило, че научните „трудове“ на българския учен са финансирани от фондация, в която част от капиталите са на крупни турски индустриалци, близки до правителството на Реджеп Тайип Ердоган!

Работата на Мартина Балева за доразвиване на антибългарската теза е представена в Хумболтовия университет от новия ѝ научен ръководител проф. Кристиян Фос от Берлинския свободен университет.

Той, както и предходният скандален професор от БСУ – Улф Брумбауер, също показва за реклама книгата на Балева „Батак – място за поклонение“ на български и немски език, където се развива тезата, че Баташкото клане е мит.

ВМРО неведнъж взе участие в борбата против митологизирането на Баташката епопея. Организацията ще продължи своята борба в името на България! Въпреки, че историята ни е подложена на тенденциозно обезличаване, кръвта не може да бъде заличена! Дирите й са дълбоки и вечни, неподвластни на триене, неподвластни на никоя власт и на никой човек!

Повече по темата - Батак не е мит.

Коментари

 • Фильовски

  февруари 05, 2014 в 5:35

  тази мърша защо е още жива ?

 • Ангел Дочев

  февруари 05, 2014 в 6:47

  Типично простоватото лице на тази персона е обида както за нас така и за немците приели олигофреничната персона на тяхна територия. Да не уважаваш историята на народа си е типично за такива дъбилни същества ...... освен ако с тези публикации не сестреми да оправи пълната липса на полов живот - дори идиот не би си легнал с тази. Извинете че не засягам самата тема - излишно е дя се обяснява на българин а не ми пука какво си мислят чужденците за това!!!!!

 • Никола

  февруари 06, 2014 в 9:41

  ТАЯ ОТРЕПКА НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я ГРЪМНЕ !!!

 • Никола

  февруари 06, 2014 в 9:46

  Долна ОТРЕПКА и антибългарски БОКЛУК да и се отнемат всички научни степени и да заминава в затвора !!! Как се осмелява тая МЪРША ЕНИЧАРСКА да се гаври с родната история и паметта на изкланите наши предци !!! Господ да я УБИЕ !!!

 • Ст. Александров

  февруари 08, 2014 в 11:30

  Платени "отвън" майцепродавци са тези българомразци !
  На такива (най-малкото) трябва да им се отнема българското гражданство и да бъдат публично заклеймени, за поругаване на националната ни памет и фалшифициране на историята ни, поради простата причина, че ... нямаме право да ги бесим, дерем и набиваме на колове !

  БАТАК: https://www.youtube.com/watch?v=GzvidAtmuCA

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *