Атанас Стоянов: Продължаваме битката за Закона за вероизповеданията

10 декември 2018  |   0 коментара

ВМРО продължава битката за поправки в закона за вероизповеданията. Предложените вече от Патриотите промени за изменение и допълнение на закона за вероизповеданията бяха приети на първо четене, заедно с предложения друг Законопроект за изменение и допълнение на същия закон. В момента има обща работна група, която се очаква да излезе със свое становище и нейните предложения да се гласуват на второ четене. Необходима е промяна в регистрацията на вероизповедания в България, която към момента е прекалено либерална, както и да се имат предвид опасностите, произтичащи от радикализацията, коментира за Национална телевизия „България 24“ Атанас Стоянов – депутат от ВМРО.

Необходимо е и повече публичност в изразходването на обществените средства и мерки срещу политизирането на вероизповеданията, обясни Стоянов.

Патриотите настояват също съответните традиционни богослужения, ритуали и молитви да бъдат на традиционния език, на който е съответното вероизповедание, но проповедите, които са след богослуженията да бъдат задължително на български книжовен език или пък ако бъдат водени от чужд гражданин, задължително да бъдат с български превод.

Очаква се второто гласуване на промените да е през следващата година, надявам се съвсем скоро, обясни още Стоянов.

Целия коментар вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *