Атанас Стоянов: Неинтегрираните цигани живеят на гърба на държавата

Атанас Стоянов: Неинтегрираните цигани живеят на гърба на държавата

09 февруари 2019  |   0 коментара

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов  представи през седмицата своята концепция за решаване на проблема с несоциализираните цигански групи.

Нека припомним, че вицепремиерът Каракачанов пое ангажимент за изготвяне на тази концепция, заради поредица от цигански нападения, брутални грабежи, убийства. Само преди месец си спомняме за случая във Войводиново. Именно тогава Каракачанов обяви, че повече тази репресия не може да продължава и държавата трябва да влезе в своята роля. Досегашната т.нар. интеграция е провал, това каза в предаването „Събития и личности“ по БНР – Радио Благоевград Атанас Стоянов, депутат от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“.

Концепцията включва пакет от мерки за премахване на гетата, справяне с циганската престъпност, обществено полезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост и още редица други механизми за реалната интеграция на част от този етнос, каза Стоянов.

Една част от циганите – неинтегрираните, живеят на гърба на държавата, източват социалната система и това до голяма степен създава едва ли не две паралелни държави. Държавата на тези, които си плащат редовно данъците, работят, обучават се. И другата, която  не желае да се социализира, която не иска да плаща данъци, с хора, които не искат да работят и си мислят, че България им е длъжна. Тази концепция е точно за тази част, която е несоциализираната, коментира депутатът от ВМРО.

Тезите на Красимир Каракачанов до голяма степен се припокриват с вижданията на българския народ, това се показва в редица социологически проучвания, категоричен бе Стоянов.

Конкретно да обясня - основната част от предложенията са спиране на помощите при: отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута „социално слаб“. При злоупотреба с парите от „детски“, да се въведе отпускането на надбавки в натура. А едно от основните неща в концепцията е премахването на професията „социално слаб“ и да бъде сложен таван на социалните плащания към един човек или домакинство на годишна, сподели за БНР депутатът Атанас Стоянов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *