Атанас Стоянов: Мелник вече няма да е „доведено дете“ на Община Сандански

Атанас Стоянов: Мелник вече няма да е „доведено дете“ на Община Сандански

19 януари 2020  |   0 коментара

Мелник вече няма да бъде „доведеното дете“ на община Сандански. Амбицирани сме да върнем славата на градчето като предпочитана туристическа дестинация и ще изготвим цялостна визия за развитието му. В това е категоричен кметът на Сандански Атанас Стоянов от ВМРО.

В интервю за „Дарик“ той увери, че в момента се изготвя работен проект за финансиране по програма „Региони в растеж“ за цялостно реновиране и обновление на сградата на някогашния турски конак. Това е основната и най-впечатляваща сграда в Мелник, която от години е в окаяно състояние и се руши.

Градоначалникът на курортната община подчерта, че общинската управа и местното сдружение на хотелиерите ще се хванат ръка за ръка и заедно започват работа за повишаване на авторитета на Сандански като туристическа дестинация.

Имаме много работа и няма да е лесно. Но заедно ще се справим. Няма да работим на парче от днес за утре или пък на принципа „проба-грешка”. Няма да вземаме решения с емоция или на политическа основа, а общественото начало ще бъде водещо, подчерта Стоянов.

Той призна, че най-големият проблем пред него като кмет е ВиК инфраструктурата, която има нужда от цялостно обновяване.

Чуйте още за приоритетите в работата на градоначалника на Сандански >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *