Антон Андонов: Ще спрем професията „непълнолетна майка”

Антон Андонов: Ще спрем професията „непълнолетна майка”

13 февруари 2019  |   0 коментара

Никъде в концепцията не разделяме българските граждани на етноси

Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския етнос ще разреши с години нерешения проблем с несоциализираните групи, заяви за БНР - Радио Стара Загора регионалният координатор на ВМРО Стара Загора и общински съветник в местния парламент Антон Андонов.

Документът включва пакет от мерки за премахване на гетата, справяне с циганската престъпност, обществено полезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост и още редица други механизми за реалната интеграция на част от този етнос, изброи общинският съветник от ВМРО.

Основната част от предложенията са спиране на помощите при: отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута „социално слаб“. При злоупотреба с парите от „детски“, да се въведе отпускането на надбавки в натура, каза регионалният координатор на ВМРО за областта.

Спиране на помощите при отказ от образование, придобиване на трудови навици и квалификация, както и при липсата на видим напредък по социализиране. Едно от основните неща в концепцията е премахването на професията „непълнолетна майка“, категоричен бе той.

По думите на Андонов, никъде в документа няма текстове, които да разделят българските граждани на етноси.

Мерките са необходими, защото след похарчването на почти половин милиард лева за интегриране на тези наши съграждани, резултат няма, допълни още той.

Цялото интервю с регионалния координатор на ВМРО Стара Загора Антон Андонов можете да чуете в звуковия файл>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *