Андрей Слабаков: Омръзна ми толкова години да бъда зрител на един филм със заглавие „Европейски съюз”

Андрей Слабаков: Омръзна ми толкова години да бъда зрител на един филм със заглавие „Европейски съюз”

11 май 2019  |   0 коментара

Четирима представители на партии и коалиции, които са част от гражданската квота в съответните листи, се включиха в поредния предизборен дебат по БТВ. От листата на ВМРО под номер 4 позиции заяви Андрей Слабаков.

Реших да се включа в тази битка, защото ми омръзна толкова години да бъда зрител на един филм със заглавие „Европейски съюз”, в който не мога да разбера режисьорът ли е кофти, сценаристите ли не стават за нищо. Някой очевидно е сбъркал кастингът, гледайки какви неща се правят в Европейския парламент. От гражданската квота на ВМРО съм, мислим в една посока и никой не ми е поставял никакви условия, сподели Слабаков.

По отношение на идеите, които иска да прокара, Слабаков каза, че едно от нещата, които най-много го интересуват, е как да се премахне неграмотността в европейски план. Това са милиони неграмотни, които са лесно манипулируеми и които могат да бъдат купени лесно. Това не е само български проблем, той е в цяла Европа. Друго, което ме вълнува, е как да бъдат премахнати гетата. Трето – за култура никой не говори, което е много странно, заяви кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО.

Трябва контрол отвън за евросредствата. Ние сме шампиони по корупция на всички нива. В Европа също има корупция, но тя е по високите етажи, докато у нас е навсякъде. Трябва да има по-здрав контрол и това трябва да се свърши в ЕС. Влизат едни пари у нас и настъпва един хаос – никой не знае къде са отишли, обясни Слабаков.

Редно е да приемем еврото, за да се разбере колко всъщност нещата не са добре. ЕС трябва да ни подпомогне, както държавата се опитва да подпомогне Северозапада, който е най-зле. Освен това сме външна граница на ЕС и да си плащат, че пазим, категоричен бе Андрей Слабаков.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *