Андрей Слабаков събра на среща полицейските синдикати от пет държави в ЕС

Андрей Слабаков събра на среща полицейските синдикати от пет държави в ЕС

13 декември 2019  |   0 коментара

В сградата на Европейския парламент в Брюксел евродепутатът Андрей Слабаков събра представители на националните полицейски синдикати от България, Полша, Румъния, Хърватия и Германия. Поводът за срещата бе нуждата от реформа и въвеждане на минимални стандарти за обучението, екипировката и оборудването на европейските полицаи.

Сред присъстващите бяха Пиетро Фиоки (ЕКР, Италия),  който изрази подкрепа от името на двата най-големи италиански синдиката, Йоахим Бруджински, настоящ евродепутат и бивш министър на вътрешните работи на Полша, и  Михаил Златанов, началник на кабинета на министъра на вътрешните работи на Република България.

Специално обръщение за събитието направи и вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

Всички участници в кръглата маса се обединиха около тезата, че осигуряването на минимални стандарти стои в основата на защитата на европейските граждани.

Като домакин на събитието Андрей Слабаков коментира:

Радвам се да чуя единомислието сред Вас днес. Очаквах да има повече разногласия в позициите на националните синдикати по този въпрос.

Той пое ангажимент да се бори през настоящия мандат за постигането на резултати в тази насока.

Разчитам на Вашето експертното мнение и активно участие в  предстоящите законодателни инициативи на Комисията по темата, заключи Слабаков.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *