Андрей Слабаков посочва част от абсурдните места, попаднали в „Натура 2000“

Андрей Слабаков посочва част от абсурдните места, попаднали в „Натура 2000“

23 декември 2019  |   0 коментара

Защо искам ревизия на „Натура 2000“? Евродепутатът Андрей Слаблаков разкрива подробности в профила си в социалната мрежа. Слабаков пише:

Аз много обичам българската природа и точно защото я обичам, не разбирам защо в „Натура 2000“ са влезли следните абсурди (не мога да изброя всички, но това са едни от най-фрапиращите).

АЕЦ - Съоръжение за производство на електроенергия чрез използване на радиоактивни елементи и следствие – радиоактивни отпадъци.

Хвостохранилище – Съоръжение за съхраняване на отпадъци, останали след рудодобив с висока токсичност (с една дума – отровни).

Летище – Съоръжение за излитане и кацане на самолети, които работят с керосин и отделят големи количества въглероден диоксид.

Военен полигон – Съоръжение за военно обучение, на което често се произвеждат изстрели.

Жилищен квартал – Съоръжение с условия за живот на индивиди от вида Homo Sapiens, който не е защитен вид.

Гробище – Съоръжение за полагане на тленните останки на гореспоменатите Homo Sapiens след тяхната кончина (с една дума – смърт).

Не, това не е речник. Това са кратки обяснения за „зелени“ неправителствени организации на места, които самите те са включили в „Натура 2000“. Има още десетки гениални зелени попадения.

Мога да повярвам на много неща, но не мога да повярвам, че малкият креслив орел ще гнезди в хвостохранилище. Не мога да повярвам, че колония широкоухи прилепи ще зимуват в топлата... атомна електроцентрала! (Може да са широкоухи, но не са тъпи!)

Едно нещо обаче ми хрумва. Хората, които са „кроили“ тези територии и са ги вкарали в „Натура 2000“ в никакъв случай не бива да бъдат допускани да прекрояват държавни граници. Че току-виж ограничили територията ни до малък двустаен апартамент в град Бяла (област Варна).

Всъщност целият град Бяла е в Натура 2000, така че и той няма да остане.

P.S. Прилагам примерни снимки на гореспоменатите места, за да добият „зелените“ някаква поне бегла представа за натурата на Натурата.

Атомна електрическа централа

Хвостохранилище

Самолет, излитащ от летище

Военно учение на полигон

Жилищен квартал

Homo Sapiens

Homo Sapiens в естествения си хабитат

Гробище

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *