Андрей Слабаков: Очаквам за мен и ВМРО да гласуват хора, които могат да мислят сами

Андрей Слабаков: Очаквам за мен и ВМРО да гласуват хора, които могат да мислят сами

17 май 2019  |   0 коментара

Моето политическо семейство се казва България, заяви във Велико Търново кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО Андрей Слабаков за „Янтра Днес“. Режисьорът не скри, че регионът му е скъп, защото баща му е от Лясковец, а на паметника в Петропавловския манастир са изписани имената на двамата му прадядовци.

По думите му в Европейския съюз трябва да бъдат изпратени български депутати, а не европейски бюрократи. Въпросът е нормални хора да отидат в Европейския парламент, за да намалее бюрокрацията. Огромна част от депутатите, за съжаление, изобщо не защитават интересите на България. Не смятам, че един европейски депутат е първо европейски после български, а точно обратното. Ние не си правим никакви партийни сметки, просто говорим това, което мислим. А има ужасно много неща за правене, заяви режисьорът.

Слабаков е категоричен, че политиката на ЕС в областта на културата е равно на нула. Всяка държава по някакъв начин се мъчи да покаже нещата, които е направила. За съжаление, България има по-малки възможности от Франция, Германия и останалите държави. В ЕС трябва да има някакъв регламент, според който България да може да представя в останалите 27 държави членки нещата, които е направила в областта на културата и изкуството. Ние имаме какво да покажем. Не сме направили по-малко добри неща от останалите държави. Има много добри български филми, постановки, музика, изобразително изкуство. Историческа България е основа на християнската цивилизация и тя е единствената в ЕС, която е от основателите на тази цивилизация. Не ми харесва, че изразът християнски ценности е подменен с европейски, коментира разпалено Слабаков.

Според него ЕС е длъжник на България, защото държавата ни пази една от най-опасните граници в съюза. Според него ЕС е длъжен да отделя значително повече средства за опазване на българската граница. Кандидатът за евродепутат заяви, че е категорично против създаването на федерация. Ако бяхме 90 милиона като Германия, щях да съм за, но понеже сме 7 милиона мисля, че Европа трябва да остане на нациите, за да може всяка от нациите да има своята идентичност, иначе ще се превърнем в нещо като губерния. Ние сме стари самостоятелни държави. Всяка със своята история, култура и традиции, посочи Слабаков.

Той изрази надежда да има повече хора, които могат да мислят сами и на 26 май да излязат да гласуват за листата на ВМРО-БНД. Надявам се, че те са достатъчно много. В другите листи забелязвам хора, които никога не са мислили сами. Те са изпълнявали само някакви партийни поръчения. ВМРО е една от малкото партии, които мислят в правилната посока. Хората са доста разочаровани от двете големи парти. Притеснявам се, че малко хора ще излязат да гласуват. Никой не им обяснява колко важни са европейските избори. Има много неща, които зависят от регулациите в ЕС, част от които ние само ратифицираме. Тоест те минават проформа в Народното събрание, заяви Слабаков.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *