Андрей Слабаков и доц. Милен Михов се срещнаха с кмета на Полски Тръмбеш

Андрей Слабаков и доц. Милен Михов се срещнаха с кмета на Полски Тръмбеш

14 май 2019  |   0 коментара

В дух на разбирателство и намиране на допирни точки по важни за региона и страната ни теми премина срещата на Андрей Слабаков - кандидат за евродепутат от листата на ВМРО – Българско национално движение, и депутата от ВМРО доц. Милен Михов с кмета на Община Полски Тръмбеш Георги Чакъров. В рамките на половин час тримата разговаряха за „светещи в червено“ проблеми, причините за тях и решаването им.  

Темите, които засегнаха в разговора си, бяха свързани с регулативните функции на държавата в различните икономически направления, в т.ч. западане на основния поминък на населението в региона - земеделие, продукция и пласирането ѝ, богатия урожай във време, в което хората са изкарвали между 5 и 10 хил. лв. за сезон от най-важния за тях актив - земята и безсмисленото решение - заради промяната на формата  на собственост, да се ликвидира земеделието.

Стигнахме дотам, че селата до 10-20 години няма да ги има. А по-малките градове са след тях, коментира градоначалникът и сподели с гостите си, че селата в общината сериозно обезлюдяват и поддържането на инфраструктурата на населени места, в които уличните лампи са няколко пъти повече от хората, които сега живеят там, става все по-трудно.

Имаме села с по 40 км улични мрежи, а са останали 500 човека. А бяха села с по 5-6 хиляди души. Как се поддържа това улично осветление, как се кърпят дупки, как се почиства за няколко човека, риторично попита кметът. С гостите му се съгласиха, че тежката, тромава и затлачена администрация в министерствата все повече ни отдалечава от добрите практики, а държавата е един основен икономически център - София и всичко останало.

Като режисьор и специалист по кино, Андрей Слабаков обясни като безкрайно и безсмислено как се задвижва обърканата и бюрократична административна машина за получаване на субсидии за кино. Коментира и финансирането на европейски проекти, като наблегна, че е много по-важно да се прецени дали има смисъл от един проект и чак тогава да се искат необходимите документи за отпускане на средства за него.

Чиновниците движат държавата и вместо държавата да те хване за ръка и да те води в процеса на усвояване на евросредствата, тя стои само отгоре и гледа как да те удари. Липсват компетентни хора, които могат да мислят, да си поставят задачи и искат да променят нещо. Ако някой пише историята на нашия преход и ако има кой да я чете, ще се чуди, каза общинският кмет, а доц. Милен Михов вметна, че за историците ще има работа, тъй като тепърва ще трябва да пишат историята на прехода.

По темата за предстоящите евроизбори депутатът поясни, че ВМРО вече се е доказала и няма нужда да се обяснява на хората кой е Андрей Слабаков, кой е ген. Димитър Шивиков или Ангел Джамбазки - трябва само да им се припомни.

На евроизборите на 26 май 2019 г. ВМРО - Българско национално движение е с номер 3 в интегралната бюлетина.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *