Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков в Шумен: Мислещите и активни българи подкрепят ВМРО!

Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков в Шумен: Мислещите и активни българи подкрепят ВМРО!

10 май 2019  |   0 коментара

Снимка: ген. Димитър Шивиков, Андрей Слабаков и Деан Станчев на среща с членове и симпатизанти на ВМРО в Шумен

Мислещите и активни българи подкрепят ВМРО – така кандидатите за евродепутати Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков представиха профила на своите симпатизанти, които според социологическите проучвания стават все повече и вече надскачат изборния праг от 5,8% за спечелване на място в Европейския парламент. Двамата кандидати от листата на ВМРО – БНД бяха на посещение в Шумен.

Режисьорът и актьор Андрей Слабаков и бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков са от гражданската квота в листата на ВМРО, която се води от настоящия евродепутат Ангел Джамбазки.

Не искам България да се превърне в губерния на Европейския съюз. Аз съм за Европа на нациите, а не за някаква федерация – така режисьорът Андрей Слабаков обясни защо е влязъл в листата на ВМРО. Той допълни, че позициите на партията по основните въпроси напълно съвпадат с неговите възгледи и освен това има пълната свобода „да си говори, каквото иска“.

Защитавам християнските ценности. Европа е християнски континент, а ние – българите, сме от неговите основатели заедно с Римската империя и Византия, всички други страни идват след нас, посочва основните си ценности режисьорът и допълва, че макар да сме създали Европа, първо трябва да бъдем българи, а после европейци.

Аз съм против двойните стандарти и против Европа на две скорости. Ние да не сме втора ръка хора, беше категоричен ген. Шивиков, който настоява за изравняване на стандартите във всички европейски държави. По силата на закона ние имаме свое представителство в Европейския парламент и при воля и желание нашите евродепутати могат да направят много неща за България, коментира генералът. Според него една от основните функции на Европарламента е в неговите надзорни правомощия. Чрез тази институция може да се въздейства върху политическия елит на България и той да бъде принуден да осъзнае, че е длъжен да служи на народа си, а не на брюкселската бюрокрация, заяви ген. Шивиков. Той даде за добър пример Унгария, Словакия, Полша и Австрия, които водят умерена и национално насочена политика.

Андрей Слабаков изтъкна, че трябва да се засили регулаторната функция на ЕП, така че всички държави да бъдат равно представени в Брюксел. Слабаков даде пример с културната политика на Европа, която според него не става за нищо. Безсмислено е само да се обявяват някакви градове за културни столици, коментира режисьорът и обясни, че истинската културна политика трябва да представя еднакво всички държави от съюза и българският театър, кино, музика, изкуство трябва да бъдат непрекъснато на европейските сцени.

Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков са убедени, че позицията на ВМРО отразява най-добре интересите на България

Ген. Шивиков пък настоява за обща отбранителна политика на ЕС с общи въоръжени европейски сили. Защото България е на границата на Евросъюза и ако няколко милиона мигранти тръгнат към Европа, ние ще пострадаме най-много, посочва генералът. В тази връзка той припомня, че още преди 3 години ВМРО е настоявала за ограда на българо-турската граница. Там трябва да има добре изградена масивна ограда, която физически да спира незаконното проникване на мигранти. Има си правила, по които става емиграцията и който иска да се устрои на територията на ЕС, трябва да приеме условията на съюза, заяви генералът. Според него една от основните заплахи са милионите мигранти, които отказват да приемат европейските цивилизационни норми и образуват в Европа цели анклави.

Аз нямам нищо против да приемем бежанци, но бежанците са само 3 % от идващите в Европа, всички останали са нелегални емигранти без документи, заяви в тази връзка Андрей Слабаков. Той напомни, че до 1989 г. хората, които бягаха от социалистическите режими, бяха държани с месеци в лагери, докато се установи самоличността им, а сега пускаме всички да влязат в нашите страни. С много от тези хора имаме такива цивилизационни противоречия, че ни разделят буквално 6 века, коментира ген. Шивиков, който е служил в Ирак и в Афганистан. Той обаче подчертава, че това не трябва да нагнетява страх и напрежение сред хората. Българският народ е доказал, че е толерантен, ние сме приели толкова бежанци и от арменския геноцид, и белогвардейци, напомни по този повод Андрей Слабаков.

Сегашната предизборна кампания се отличава с изключителна негативност, а основните опоненти публично се обиждат и си изкарват кирливите ризи, което само отблъсква хората, коментират кандидатите на ВМРО. Единствено ВМРО, която се пази от агресивен тон към своите опоненти, са лоялна, толерантна, добронамерена партия и подава ръка на всички, които милеят за България и народа, коментира по този повод ген. Шивиков.

А Андрей Слабаков обобщи:

Като станем депутати, ние обещаваме да работим първо и единствено в интерес на България, а не на политическите семейства!

На въпрос кои са хората, които Ви подкрепят Слабаков без колебание отговори:

Хората, които мислят!

И които са активни в живота, допълни ген. Шивиков.

Двамата призоваха българите да бъдат активни на 26 май и да упражнят правото си на глас, защото иначе твърдите ядра на основните партии ще възпроизведат досегашното статукво.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *