Андрей Слабаков: Българите трябва да знаят къде отиват парите им за култура и изкуство

Андрей Слабаков: Българите трябва да знаят къде отиват парите им за култура и изкуство

12 май 2019  |   0 коментара

Българите трябва да знаят къде отиват парите им за култура и изкуство. Не сме направили по-малко добри неща, отколкото другите страни в Европа. И аз съм единственият сред кандидатите, който има нещо общо с културата.

Това заяви Андрей Слабаков на среща с поддръжници и симпатизанти на ВМРО – Българско национално движение в Полски Тръмбеш. Той бе придружен от депутата от ВМРО доц. Милен Михов.

Слабаков се представи като човек, който не обича да му се поставят никакви условия.

И понеже не ми поставиха условие, а мислим в една и съща посока с ВМРО, затова се съгласих да се кандидатирам от гражданската квота. Българските евродепутати трябва да са първо българи, а после европейци. Убеден съм, че всеки депутат, който е от България, трябва да защитава първо и най-вече интересите на България. Това, за съжаление, в предния парламент го прави само Ангел Джамбазки. И в редки случаи се обединяваха и другите.

По време на срещата режисьорът разясни на хората защо е важно да се гласува на изборите, очерта насоките, в които ще работи като евродепутат и идеите, които иска да прокара.

Тези избори са важни, защото много неща, които се решават в Европейския парламент и Европейската комисия, правителствата на европейските държави много бързо и лесно ги приемат, посочи Слабаков. Той допълни, че те могат да бъдат много полезни за България, стига депутатите, които изпратим там, да искат да прокарат неща, които са важни за всички европейски държави.

Приоритетните за него идеи са свързани с намаляване на неграмотността, премахване на гетата и културния обмен между държавите членки.

Политиците обичат прости и необразовани хора, защото лесно се манипулират. Това е проблем не само в България, но и в цяла Европа. Затова е важно да се провежда политика за образоване на неграмотните и полуграмотните. И тук не говоря за цигани, защото този проблем стои пред Европа по абсолютно същия начин, а говоря за общоевропейска политика. Образованието трябва да е задължително, а на родители, които не пращат децата си на училище, да им бъдат налагани наказания, категоричен е Слабаков.

По другата важна тема - гетата, които са изключително опасни, защото са инкубатор на престъпност, радикализъм и тероризъм, той даде пример с огромното гето в Брюксел - Моленбек, в което по свои собствени правила живеят близо 100 000 души и от 20 години там не е влизала полиция.

В ЕС общата цифра на бежанците е около 2%. И мога да разбера, ако някъде има война да нахраним и гледаме тези хора, да им плащаме - защото е ужасно да има война! И след като тя свърши, да ги върнем обратно. Но някакви нелегални емигранти, преминали тайно границата и влизат в Европа, хвърляйки си документите, е ясно, че не искат да се интегрират. А интеграцията е двустранен процес.

Относно културния обмен между държавите в Европа Андрей Слабаков заяви, че не е възможно да правиш съюз с държави, за които практически не знаеш нищо или почти нищо. Какво пречи в обявена Столица на културата да има седмица на всяка една държава и тя да представи всичко, което смята, че я представя най-добре - кино, театър, музика, изкуство,

В хода на разговора с позиции, подкрепящи кандидата на ВМРО, се включи и Милен Михов. Той  призова присъстващите да гласуват за кандидати като Ангел Джамбазки, ген. Димитър Шивиков, Андрей Слабаков – хора, доказали, че могат, правят и отстояват идеи и поети ангажименти.

Присъстващите отбелязаха, че наистина е важно да бъдат представлявани в Европа от качествени и отговорни хора. А на въпроса към Андрей Слабаков какво ще им обещае, той съвсем чистосърдечно, с присъщата си откровеност заяви: Единственото, което мога да ви обещая е, че ще ходя на работа.

На евроизборите на 26 май 2019 г. ВМРО – Българско национално движение е с номер 3 в интегралната бюлетина, а преференциалният номер на Андрей Слабаков е 104.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *