Андонов: Циганският въпрос няма да се реши с декларации

Андонов: Циганският въпрос няма да се реши с декларации

10 юли 2017  |   0 коментара

Държавата има достатъчно механизми, за да принуди и най-закоравелия бандит да стане „кротък като овчица“, казва политикът

След Асеновград и Харманли следва ли и Стара Загора?

Темата коментира Антон Андонов – член на централното ръководство на ВМРО и областен организатор за Стара Загора, Хасково и Кърджали, в предаването „Соц… диагнози“.

С. Мечка, Плевенско, Катуница, Асеновград, също и Гърмен – напълно е възможно да се случи и в Стара Загора насилие от страна на цигани. И това ще е заради несъстоялата се циганска интеграция. Погледнато назад във времето изсипаха се много пари за разни „циганско включване“, „ромски декади“ и пр. А като погледнеш в махалите, се виждат как изникнаха едни палати на циганските тартори, направени с пари за интеграция, коментира Андонов.

Според него са необходими крути мерки и изключително стриктна държавна политика по циганския въпрос, която да обхване период от поне 20 години.

Крайно време е тези хора да разберат, че имат и задължения, а не само права. За целта ако е нужно, да се прилагат и доста по-репресивни мерки. Децата задължително трябва да получават образование, да се ограничи безконтролната раждаемост и практиката „деца раждат деца“. Професията „майка“ в този вариант не трябва да съществува, заяви Андонов.

Политикът даде пример с това, че огромна част от фалшивите ТЕЛК-ове, които тежат на социалната ни система и са една от причините да не може веднага да се вдигнат всички пенсии, са издадени на цигани.

По повод информацията, че цигани от Пловдив са се организирали и въоръжени са искали да отиват в подкрепа на хората от махалата в Асеновград, каквато информация бе разпространена в мрежата, Андонов отговори, че българският народ е казал „На зло куче – зъл прът“,

Дори най-слабата държава е по-силна от подобно формирование, допълни той.

Ножът вече опира до кокал, дали ще бъде в Асеновград или на друго място – процесът ескалира. Не може да бъде спрян само и единствено с декларации, полицейски кордони и обяснения от политици. Затова и не е решение, посочи представителят на ВМРО.

Според него решението е дългосрочно. Който иска да бъде интегриран, е добре дошъл да спазва правилата и законите, а който не иска – държавата има достатъчно механизми, за да принуди и най-закоравелия бандит да стане „кротък като овчица“.

Вижте цялото интервю са Антон Андонов във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *