Андонов: Турция развива доктрината, че всички мюсюлмани на Балканите са турци

13 декември 2017  |   0 коментара

Турция развива доктрината, че всички мюсюлмани на Балканите са турци. Политика, която следва турската държава, не се е променила в последните 15-20 години. Затова и не трябва да се учудваме на изявленията, които направи турският президент Реджеп Ердоган по време на посещението си в Гърция.

Това каза общинският съветник в Стара Загора и член на ръководството на ВМРО Антон Андонов в предаването „Инфо зона“ по ТВ Стара Загора.

Той обясни, че ислямският полумесец, който започва от Одрин и свършва на Прищина, е описан още в книгата на бившия министър-председател на Турция Давутоглу „Стратегическа дълбочина“.

Населението, което живее от двете страни на Родопите, говори български език. Ако отидем от Златоград към Димотика и Ксанти ще чуем много по-добър български, отколкото се говори на сегашната територия на България. По тези места живеят българомохамедани, посочи Андонов.

България и Гърция са членове на ЕС, границите на ЕС са ясни. Ердоган трябва да си седи там, където му е мястото, каза още представителят на ВМРО.

Андонов определи като грешка в политиката на българската държава, че десетилетия не е обръщала внимание на хората, живеещи по тези места. От една страна Турция има претенции към тях, Гърция също води политика за асимилиране, нарича тези хора славяногласни, обясни той.

Здравите български корени в Западна Тракия обаче продължават да бъдат там. Трябва държавата ни да е доста по-активна в работата си с тези хора, категоричен е Антон Андонов.

Антонов коментира и вътрешнокоалиционната политика на Обединени патриоти, както „престрелките“ с ДПС на политическата сцена. Вижте целия разговор с него във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *