Андонов: Не може да съществуват паралелно два свята – нормалният и този на гетото. Единият ще изчезне

13 януари 2019  |   0 коментара

Не може паралелно да съществуват два свята – нормалният и този в гетото. Това няма как да се случи. Единият свят ще изчезне. Ние от ВМРО искаме гетата да бъдат разрушени и всички граждани в България да имат и еднакви права, и еднакви задължения.

Това коментира общинският съветник от ВМРО в Стара Загора и координатор на партията за областта Антон Андонов в предаването „Инфо зона“ по ТВ Стара Загора.

В Казанлък, Мъглиж, Гълъбово, Раднево  от нашата област Стара Загора също сме свидетели на случаи на циганска престъпност. Във Войводиново не е просто битова, това е етническа престъпност. А нападенията над органите на реда от страна на цигани за миналата година са над 80. Може да включим и случая с убитата в Русе журналистка. Общото е, че извършителите са хора, които по никакъв начин не се вписват в българското общество, допълни той.

Самоизключилите се от обществото са хора, за които законът не означава нищо. Хора, които са пропуснали образованието. За тях все още важат законите на родово-общинния строй. Това трябва да се спре, категоричен е съветникът.

Не са крайни действията на министър Каракачанов, защото е ясно откъде тръгва тази престъпност, коментира Андонов по повод събарянето на незаконните постройки в гетото във Войводиново.

Той напомни за предложението на общинарите от ВМРО в Стара Загора още през 2012 г. за доброволните отряди. Такъв е имало тогава в Змейово и по това време нямаше такъв вид проблеми . Тези хора следяха за обществения ред, коментира той. За съжаление тогава поради липса на законодателство не беше прието предложението и на територията на Стара Загора да има доброволни отряди, допълни общинският съветник.

Гетото вече не е място живеене, това е начин на мислене. Обитателите на гетата нямат перспектива за развитие, живеейки в затворената си общност. Държавата трябва да се върне в тези анклави, категоричен е той.

Циганите трябва да се научат, че трябва да живеят в правов свят. Не може като имат проблем да вадят брадвите и секирите, за да го разрешат. Това води до анархия, заяви още Антон Андонов.

Той изброи и част от мерките, които трябва да влезнат в програмата от мерки за разрешаване на циганския въпрос, която вицепремиерът Красимир Каракачанов ще предложи на Министерски съвет. Това са обвързване на социалните помощи с образование, детски надбавки – за до две деца, после надбавки да се получават за следващи деца, само ако имат родителите средно образование.

Цялото интервю с него вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *