Ангел Джамбазки: Турция не е Европа и няма да бъде

Ангел Джамбазки: Турция не е Европа и няма да бъде

29 декември 2017  |   0 коментара

Според българския евродепутат няма как южната ни съседка да бъде член на Европейския съюз

Влизането на Турция в Европейския съюз няма как да се осъществи. Такова е мнението на евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, което той изрази в предаването „Денят ОН ЕР“ по телевизия „България ОН ЕР“.

Турция не е част от Европа. Генетично, исторически, религиозно, традиционно, поколенчески и политически. Турция не може и няма да бъде част от Европейския съюз, подчерта Джамбазки.

Той обясни, че заради историята ние имаме граница с тази страна и трябва да работим внимателно и деликатно с нея, но твърдо.

Турция не е Европа и няма да бъде, повтори Джамбазки и обясни, че и самата държава не иска да е част от ЕС.

ВМРО се обяви против ратифицирането на Истанбулската конвенция от страна на България.

Насилието над жени и деца е мерзко нещо, което трябва да бъде преследвано от закона с цялата му строгост, смята евродепутатът. Под такова мото се представя и тази конвенция. Джамбазки уточни, че за преследването на такива посегателства има Наказателен кодекс, Закон за защита на детето, Закон за защита от домашно насилие. Органите по прилагането на тези закони не работят добре и колкото и конвенции да подпише България, това няма да се промени, ако ресорните институции не си свършат работата, смята той.

Проблемът с Истанбулската конвенция е, че се прави опит за промяна на традиции, въвеждане на понятие като „социален пол“, обясни позицията на партията си Джамбазки. Той допълни, че много държави също са изразили притеснение от тези текстове в документа – Словакия, Латвия, Хърватия, Унгария.

Семейният модел според Патриотите от ВМРО е брак между мъж и жена, стана ясно от думите на евродепутата.

Ангел Джамбазки говори и за решението на правителството, свързано с природен парк „Пирин“.

Да запазим природата не означава да работим за икономическия интерес на други страни, обясни той. Според него зимните ни курорти могат да се развиват, защото съседните на нас страни работят при същите географски дадености.

По думите му българският туризъм трябва да се развива и то не само в Банско, а във всички наши зимни курорти.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *