Ангел Джамбазки: Турция въоръжава „Ислямска държава“

Ангел Джамбазки: Турция въоръжава „Ислямска държава“

02 декември 2015  |   0 коментара

ЕС се управлява от либерални лицемери, с Анкара трябва да се разговаря с езика на санкциите, коментира пред BIG5.BG евродепутатът

Европа не трябва да се слага на Турция и да и отпуска милиарди, които потъват някъде, а да разговаря с Анкара с езика на санкциите, защото Турция финансира „Ислямска държава“.  

Това заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в коментар пред Огнян Стоенелов, BIG5 по повод срещата на европейските лидери и Турция, на която беше решено на южната ни съседка да бъдат отпуснати 3 млрд. евро за справяне с бежанската вълна.

Според него в момента ние берем горчивите плодове на дълги години краен либерализъм по отношението на бежанците в страните от Стария континент.

Турция участва в гражданската война в Ирак и в Сирия, като бомбардира кюрдите в двете страни. Но тя го прави не за защита на гражданския мир, а в преследване на собствените си геополитически интереси, които включват разширяване на нейната територия. В момента турски военни формирования се бият в Сирия, разкри Ангел Джамбазки.

Джамбазки е категоричен, че Турция покровителства „Ислямска държава" по всички линии. Евродепутатът коментира още, че лидерите на европейските страни не смеят да защитят интереса на собствените си държави, за да не ги обвини някой в „криворазбран екстремизъм и ксенофобия“.

Имаме сигурни доказателства – снимки, следи, анализи, че „Ислямска държава" се финансира, обучава, въоръжава от Турция. Но когато журналисти разкриха, че Турция изнася оръжие под формата на хуманитарна помощ, те бяха арестувани и в момента вашите колеги все още са в затвора, припомни евродепутатът.

Джамбазки обаче пита къде са в случая либералите от Брюксел, които на книга са големи защитници на свободното слово, но не и в този конкретен случай.

Държавната ни позиция по отношение на комшиите винаги е била приклекнала и угодническа. Според Ангел Джамбазки с Турция трябва да се разговаря с езика на санкциите. Трябва да се спре финансирането, което Турция получава по линия на европейските фондове, докато южната съседка не престане да финансира „Ислямска държава".

Но тези мекотели - управниците, няма да го направят, защото не са истински водачи на собствените си народи, смята Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *