Ангел Джамбазки: Трябва да развиваме отбраната си на най-високо ниво

Ангел Джамбазки: Трябва да развиваме отбраната си на най-високо ниво

08 май 2019  |   0 коментара

Неслучайно словосъчетанието е Европа на отечествата – отечества, които могат да се договорят помежду си и да имат свободен пазар между тях. И да пазят този свой пазар, защото в момента живеем във федерална Европа, която яростно и протекционистично брани интересите на Германия и Франция, унищожавайки икономиките на периферните държави. Изсмукват работната ръка, обезлюдяват държави. Това се случва в Полша, Унгария, България, Румъния. Тези процеси са видими, те не са продукт просто на движението на хора, а са предизвикани от неравенствата в тази федерална Европа, в която живеем. Европа на Меркел, Юнкер, Макрон – очевидно неспособни хора да завършват политическите си проекти и се опитват да платят цената на своето неумение в собствените им държави, изсмуквайки нашите държави.

Това каза в предаването „Реакция“ по ТВ Европа водачът на листата на ВМРО – Българско национално движение за евроизборите Ангел Джамбазки.

В момента в Европа има малки страни и малки народи, които не могат да се борят в една федерална Европа да си запазят определени социални и културни похвати и идеи, каза Кристиян Шкварек, който също е кандидат от листата на ВМРО за предстоящите евроизбори.

Според Ангел Джамбазки да правим сравнение между САЩ и Европейския съюз е като да сравняваме компоти и телевизори и да се чудим кое е по-добро.

По темата за сигурността Джамбазки сподели, че всяка националната отбрана се гради на въоръжените сили на републиката.  Всеки военно политически съюз е полезен за нас и би бил ценен дотогава, докогато може да надгражда нашите способности. Той убедено застава зад тезата, че трябва да развиваме отбраната си на най-високо ниво, защото това е задължение на всяко едно правителство.

Една обща европейска армия е нож с две остриета. Изчезването на националните армии може да спести примерно 50 млрд., обаче като няма дадена държава национална армия и ѝ се каже, че трябва да вземе решение, което нацията не желае, то удря суверенитета и интереса на нациите, категоричен бе Шкварек.

Гледайте цялото предаване тук>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *