Ангел Джамбазки: С поведението си ДПС показва, че явно иска да се вмести в сърцето на Ердоган

Ангел Джамбазки: С поведението си ДПС показва, че явно иска да се вмести в сърцето на Ердоган

15 май 2019  |   0 коментара

Не ме интересуват т.нар. европейски семейства, аз имам едно семейство и това е България, коментира най-дейният български евродепутат

С поведението си ДПС показва, че явно иска да се вмести в сърцето на Ердоган, чиито граници са толкова големи, че стигат до Сараево. Преди избори у нас Турция винаги прави провокации.

Това заяви в сутрешния блок н БНТ водачът на листата на ВМРО – Българско национално движение за евроизборите Ангел Джамбазки.

Досега нито една партия не е отговорила на призива на Ангел Джамбазки и ВМРО да се оповести пред избирателите дали са за или са против Турция да стане член на Европейския съюз.

Позицията на патриотите е ясна – Турция не бива да е член на Съюза. Като мотив Джамбазки посочи, че тази държава недопустимо, арогантно и нагло се меси във вътрешните ни работи и е заплаха за националната сигурност.

Недопустима намеса е турският посланик в България да призове за задължително изучаване на турски език у нас. По този начин Турция регулярно замерва „температурата“ в нашето общество. Така проверяват дали има съпротивителни сили или обществото ни е приспано достатъчно. Затова се появяват непрекъснато и хора, които отричат и омаловажават факта, че е имало турско робство. Председателят на ДПС направи грозната провокация, че от есента в българските училища ще се учи турски. Това няма да стане, категоричен е Ангел Джамбазки.

Преди няколко месеца друг един агент на турското влияние у нас - председателят на ДОСТ, поиска признаване на турско малцинство, посочи Джамбазки и заяви, че ВМРО е на твърдата позиция, че България е еднонационална държава. На територията ни живеят наши братя българи, без значение каква религия изповядват. Българската нация е основана на общите спомени, общата земя и общата кръв и не бива да бъде разделяна по някакви подобни признаци, коментира той.

Битката срещу двойните стандарти минава през законодателството, което вече приехме в ЕП. Вече под наше давление търговци, които предлагат еднакви стоки, но с различно съдържание в различните държави, ще бъдат глобявани. Това вече трябва да се вложи в българското национално законодателство. Ние поведохме тази битка пир храните, но двойните стандарти не са само там, засегна друга болна за българското общество тема кандидатът на ВМРО.

Двойният стандарт е и в отношението. Комисарят Тимерманс, който е водещият кандидат при социалистите, е ярък пример за двоен стандарт. Той е изразител на разделянето на Европа на ядро, съставено от Франция, Германия и Белгия, и всички останали, които да бъдат периферия. Тези хора гледат на нас като на територия, от която могат да изсмукват работна ръка и на която могат да продават стока с по-лошо качество и на която да търсят място да заселят ненужните нелегални мигранти. Ние няма да допуснем това да се случи, заяви Джамбазки.

По думите му липсата на разговор по същество и дебат за мястото на България в ЕС накара ВМРО да се обърнат с призив срещу фалшивите новини, които целят да демотивират българските граждани да гласуват.

Това не е полезно, защото когато не гласуват смислените български граждани – тези, които плащат своите данъци, сметки и работят, ще гласуват платените гласове от махалите. Тези от гетото ще определят бъдещето на България, което за нас от ВМРО е неприемливо, обясни той.

Целта на тази „димна завеса“ е да представят пред българите, че всички са маскари и няма смисъл да се гласува, това определено работи в полза на ДПС, допълни още Джамбазки.

Според него битката срещу фалшивите новини минава през изсветляването на собствениците на медийните платформи. Но това е наистина сложен въпрос.

Системните партии, които участват в управлението на ЕС, в тези семейства са и партиите ГЕРБ, БСП и ДПС. Между тях и нас има съществена разлика. Европа се променя и ние трябва да сме част от тази промяна – промяна към Европа на отечествата.

Не ме интересуват т.нар. европейски семейства, аз имам едно семейство и това е България. Аз имам едни началници и това са българските избиратели. Не робувам на безсмислени клишета – кои били либерали, кои не били. Те са едни и същи, разменете им програмите, те няма да си ги разпознаят. Мен ме интересува българите да живеем добре, каза още кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки.

Вижте във видеото целия разговор с него >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *