Ангел Джамбазки: Стига диктатори, либерали и силоваци

Ангел Джамбазки: Стига диктатори, либерали и силоваци

19 май 2014  |   0 коментара

Силна, обединена и достойна България в Европа – за това се борим

Интервю с Ангел Джамбазки, кандидат за български представител в Европейския парламент, втори в листата на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ с № 28 в интегралната бюлетина, пред в. „Над 55“.

- Г-н Джамбазки, вие се определяте като патриот, националист, но се стремите към Европейския парламент. Не изгубихте ли идентичността си?

- Голяма грешка е да смятаме, че България е независима от Европейския съюз и мястото на патриотите е само у дома. Трибуната на Европейския парламент е важна, когато става дума за отстояване на националния интерес. Ако в Брюксел има единствено поклонници на деградивната част от европейските ценности, то тогава България е обречена на обезличаване. Страната ни трябва да бъде фактор при вземането на решенията за евросредствата за българската икономика.

Свидетели сме как родните евродепутати обслужват чужд интерес и предават доверието на българските избиратели. Веднага давам пример – в началото на 2014 г. Европейският парламент гласува закон, който реално разрешава браковете между двама мъже или две жени. Това се случи с подкрепата на мнозинството от българските представители. Затова българските патриоти трябва да бъдат в Европейския парламент, за да не се допускат подобни национални предателства.

В Европа вирее една много опасна тенденция по разрушаване на ценностната система. Преди дни „брадатата жена“ стана символ на Стария континент. Нещо, напомнящо ГМО, с чисто европейското име Кончита Вурст спечели „Евровизия“. В този момент се замислих дали порокът на нашето време не е толерантността към извратеността. Аз не искам такава евровизия за моите деца.

- ВМРО провежда акции срещу гейовете, циганите, имигрантите, мюсюлманите, Турция… Не се ли притеснявате, че се доближавате до образа на един от кошмарите на Европа – Адолф Хитлер?

- Често уж интелектуалци ни наричат „фашисти“, „нацисти“, „хомофоби“, с което доказват, че не знаят дори значението на тези думи. Но ще Ви кажа – в България има добре платени либерал-фашисти, които обикалят медиите и изпълняват антибългарски поръчения. Във ВМРО има само патриоти, има членове, изповядващи различни религии, дори нашият юридически съветник е с кубински произход. За нас има едно обединяващо верую – България!

Ние не сме против изброените групи хора, а сме против онези, които се възползват от т.нар. различност, с цел придобиване на повече права от останалата част от обществото. Гейовете демонстрират неморално поведение всяка година по улиците на столицата пред очите на нашите деца и нашите родители. Мнозинството цигани строят незаконно, не плащат сметки, превърнали са родителството в професия, с която източват социалните фондове, а кражбите са начин на препитание. Нелегалните имигранти се представят за бежанци, нарушават българската граница и закони. За нас проблем не са мюсюлманите, а проповедниците на радикален ислям, чиято цел е промяна на държавното управление. Проблемът с Турция е повече от ясен – министър-председателят Ердоган се бори за възобновяване на Османската империя. Помним съдбата на българина по време на турското робство…

ВМРО брани българските традиционни ценности, суверенитет и граници, защитава правата и достойнството на българите в Родината и по света. Това ще е основната ни задача и в Европарламента.

- Ако станете депутат в Европейския парламент, какви ще са целите Ви?

- Всеки евроцент, полагащ се на България, да бъде използван за икономическо възраждане, за подобряване на здравеопазването и образованието, за повишаване на доходите и пенсиите. Това е, от което се нуждае българският народ. Убеден съм, че досега нашите политици не полагаха необходимите усилия, за да употребят предназначението на постовете си. Стига диктатори, либерали и силоваци - бъдещо на България е в ръцете на младите.

Залагам на усърдната работа в интерес на България, не на задоволяване на партийни нужди.

Целта на нашата коалиция след евровота е да предизвикаме предсрочни парламентарни избори в страната. Тогава, след като влезем в управлението, ще работим за спиране на корупционните схеми, които оставят извън бюджета милиарди левове. Тези пари влизат в нечий джоб под формата на рушвет. Когато се прекрати тази порочна практика, тогава ще има достатъчно средства за здравеопазване, социални плащания и за увеличение на пенсиите. В момента достойните български пенсионери, отдали целия си живот на работа за България, са принудени да оцеляват на буквално на ръба, ден за ден.

Очевидно сега управляващите у нас нямат воля за такава промяна, но ние имаме.

Аз съм на 35 г., юрист, можех да подредя живота си по друг начин, но избрах трудния – ежедневна борба за каузата България – силна, обединена и достойна. За мен и 120-годишната ВМРО друг път няма, освен подема на Родината и благото на българите.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *