Ангел Джамбазки: Справедливото възмездие за жестоки престъпления е смъртна присъда

Ангел Джамбазки: Справедливото възмездие за жестоки престъпления е смъртна присъда

12 октомври 2018  |   0 коментара

Справедливото възмездие за жестоки престъпления е смъртна присъда, каза за Радио „Фокус“ евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

Народните представители от ВМРО внесоха в НС за пореден път предложение, когато става дума за такива зверски, чудовищни престъпления от общ характер срещу личността, да не може да се прилага съкратеното следствие. Например, ако предполагаемият извършител е виновен и съдът го докаже, да не може да направи самопризнание и да получи 10-15-годишна присъда и на 30 години да е на улицата, посочи евродепутатът.

Той обясни, че в момента съдът е длъжен да се съобрази ако извършителят направи самопризнания - може да поиска съкратено следствие и може да получи присъда под максималната.

Мисля, че в обществото ни има пълно единодушие, че такъв човек не трябва да бъде на свобода. В случая първо трябва да се раздаде справедливото възмездие, второ – да се отправи ясен сигнал към всеки подобен човек и да се защити обществото. Това са трите функции на наказанието – справедливост, превъзпитание и защита, заяви Ангел Джамбазки.

Той каза още, че част от информацията при подобни престъпления не се обявява през средствата за масово осведомяване с цел предотвратяване на фалшиви новини. Проверката на достоверността на новината от поне три източника е най-добрият журналистически стандарт, към който медиите трябва да се придържат, допълни евродепутатът в ефира на радиото.

Във „Фейсбук“ Джамбазки изригна и срещу информацията, че циганите от махалата в Русе (откъдето е и Северин Красимиров – задържан в Германия за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе, извършено на 6 октомври т.г.) се чувствали застрашени и се въоръжавали с брадви и колове.

Ето гневния коментар на Ангел Джамбазки:

Наглостта на циганите от русенската махала няма край.

Както и на останалите, прочее.

Още не е минало погребението. Циганите вече наскачаха и пак извадиха брадвите. Вече са жертви. Те са жертвите, тези гнусни наглеци. Вече са уплашени. Стресирани.

Телевизорите са пълни с ревящи и хленчещи криви мутри. Водоплаващите птици с микрофоните, които до вчера оплакваха колегата си, днес вече са пълни със съчувствие към циганите в махалата.

Същите цигани, които по собствените им признания, са знаели всичко за убийството и убиеца от самото начало. Цитирам: „И то таково... нещо... изнасилство...убиство...“

Такова нещо, изнасилство, убийство, нормалните работи за примата от махалата. Приматът, който се беше написал в социалната мрежа „разбивачА на тесни гАзове“ и сега се е притеснил за своя.

Да уточним. „Махалата“, която и където и да е тя, е част от територията на Република България. Където и да е тя и каквито и паразити да я обитават. Ерго, всеки български гражданин може да се разхожда където и в която махала си поиска, когато си поиска. Пеша, на мотор, на кон, на тротинетка, на кънки, на каквото си поиска.

Улици, тротоари са публична общинска собственост и в този смисъл - обществени места, без значение в коя махала са.

Ако наричаме карането на мотор по улиците на махалата провокация, то тогава провокация би било и излизането на циганите от махалата, нали така? Иначе става малко двоен стандарт.

В този репортаж има основания за няколко осъдителни присъди. Поне няколкото от приматите с брадвите си плачат за арест и присъда. Тук трябваше да влезе жандармерия.

За това трябва да питате началника на полицията в Русе, уважаеми водоплаващи с микрофони, а не да роните крокодилски сълзи за ранимите души на родата на убиеца и изнасилвач на Ваша колега.

снимка: btvnovinite.bg

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *