Ангел Джамбазки проведе приемна във Варна

Ангел Джамбазки проведе приемна във Варна

15 октомври 2018  |   0 коментара

В съботния ден на среща със симпатизанти, членове на ВМРО и представители на местните медии в град Варна евродепутатът Ангел Джамбазки обсъди темите, които са на дневен ред.

Един от първите въпроси на журналистите беше свързан с бруталното убийство на Виктория Маринова, разтресло целия свят. Джамбазки сподели, че провокацията на малцинствата е във всекидневието ни. Тези хора правят по 7-8 деца. Тези хора нямат чувство за дълг към обществото, за разлика от останалите българските граждани, каза Джамбазки.

Затова и ВМРО предлага промени в Наказателно-процесуалния кодекс по отношение на съкратеното следствено следствие. Не трябва на подобни престъпления от тежък характер да се позволява с признание да мине към бързо следствие и както в този случай, убиецът да излезе на 35-40 годишна възраст от затвора. Недопустимо, обидно, неморално, коментира евродепутатът.

Във връзка с тази тема се засегна и наболелия проблем с фалшивите новини.

Живеем във време на диктат на фалшивите новини. Тези новини се разпространяват от хората, които се противопоставят на фалшивите новини. Не проверяват, не четат. Просто споделят, каза Джамбазки.

Във време сме, в което трябва да решим много проблеми - външна граница на ЕС, бежанци, какво ще правим за в бъдеще, а ЕК подлага на гласуване какво часово време трябва да изберем. Решение за лятно или зимно часово време трябва да вземат специалистите - лекари, психолози и т.н, а не ние.

Ангел Джамбазки обясни и за проблемите, свързани с несправедливото отношение на европейските „законодатели“, които активно пречат на българските превозвачи и строители.

Също така засегна и темата за бежанците и проблемът, че Европа „отвори“ вратите за хора, които не са дошли да работят.

Към настоящия момент политическата формула е коалиция Обединени патриоти. Така Джамбазки отговори на въпрос относно каква е позицията на ВМРО относно предстоящите европейски избори. Това обединение беше постигнато много трудно, но то дава своя резултат и трябва да се запази, смята заместник-председателят на ВМРО.

Нормално е Сидеров да търси своето политическо позициониране. Разчитам на здравия разум у лидерите в ОП, лично аз смятам, че коалицията няма да се разпадне. Г-н Сидеров ме попита за АКРЕ, ние знаехме за тази среща, както и споделихме своите съображения спрямо тях, сподели още евродепутатът пред представителите на варненските медии.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *