Ангел Джамбазки: Предстоящите евроизбори ще определят каква Европа искаме

09 март 2019  |   0 коментара

Евродепутатът от ЕКР и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Днес в София започва среща на консерватори, в рамките на която ще се събира елитът на европейските консерватори.Срещата на консерваторите в София ще премине на два панела. В началото, днес, са поканени известни български интелектуалци и политици, които се интересуват от темата. Защото според Джамбазки, много важен е разговорът за бъдещето на България в Европа. Следващата събота, на 23 март, ще гостуват представители на най-големите европейски консервативни партии. Това са гости от Италия, Полша, Австрия, Испания, Финландия, Швеция, Дания. Ще бъдат разгледани въпроси на ЕНП, свързани с предстоящите евроизбори.

Джамбазки вижда тези избори като най-ключови за бъдещето на ЕС изобщо. Оттук нататък ще стане ясно какво Европа искаме:

Европа на Макрон, в която ще се краде бизнес под нагли обяснения и лицемерия, Европа, в която ще ни притискат, както направиха Тимерманс и Съветът на Европа, да приемем несъвместими с нашите разбирания документи, или Европа на отечествата, която ще пази своите традиции, ценности, начин на живот, разбирания, самоопределения...

ДПС се опитва да откупи мюфтийството от Турция, за да влезе в циганските махали и да може да контролира хората от това вероизповедания, така Ангел Джамбазки коментира приетите вчера промени в Закона за вероизповеданията, с които се опрощават милиони левове данъци на Главното мюфтийство.

Преди години Турция влезе в българското мюфтийство, изгониха главния мюфтия и започнаха ислямизация на ромските махали, именно затова сега ДПС се опитват да си върнат влиянието, добави той.

Джамбазки е категоричен, че религиите трябва да се финансират от държавата, но да не се правят изключения и отношението да е еднакво.

Горанов вместо да праща данъчните на екскурзии с нудисти и да гонят самодейци за един и петдесет, да каже какво показват отчетите на Главното мюфтийство и как са натрупани дълговете, призова още той.

Целия разговор с евродепутата проследете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *