Ангел Джамбазки: Предложението на новата МФР развращава и правителства и общества

24 юли 2020  |   0 коментара

Предложението на новата Международна финансова рамка (МФР) развращава и правителства и общества.Делегацията на ВМРО в ЕП няма да подкрепи нито споразумението за фонда за възстановяване, нито резолюцията, която обсъждаме в момента, по няколко причини.

Това заяви в изказване в Европарламента българският евродепутат Ангел Джамбазки.

На първо място, това споразумение директно противоречи на договора за функциониране на ЕС. Всички Вие, които пропагандирате върховенството на правото, сте съгласни да бъдат нарушени договорите. Не мога да разбера и не мога да приема това лицемерие и двуличие, добави той и продължи:

На второ място, взимате заем от нашите деца, взимате заем, който ще го плащат след 30 години нашите деца, без да сте ги питали за това, защото няма как. Нещо повече, част от този заем ще го раздавате като грантове, а останалите ще ги давате като заеми, но ще ги плащат всички, ще ги връщат всички.

Грантовете, подарените пари развращават и правителства и общества. Това беше между другото комунизмът. Взима от тези, които работят, и дава на тези, които имат нужда, и видяхме как свърши това.

И последно, относно спекулацията с правото на върховенството на закона. Върховенството на закона означава: независимо и свободно правосъдие, без политическа намеса, без политическа пропаганда, без опит да бъдат променяни обществата, без опит да бъдат променяни семейните отношения. Това е върховенството на закона.

Който не се учи от историята, е осъден да я повтори. Вие днес строите федеративна, социалистическа Европа, която убива ЕС и общия пазар, каза в заключение евродепутатът Ангел Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *