Ангел Джамбазки: Пакет „Мобилност I и II” са пример за чисто лицемерие и двоен стандарт

Ангел Джамбазки: Пакет „Мобилност I и II” са пример за чисто лицемерие и двоен стандарт

03 април 2019  |   0 коментара

При първия пакет „Мобилност“ не може да има либерализация и не може нашите фирми да работят на запад, а във втория пакет може техните фирми да работят тук

В залата на ЕП в понеделник се гласуваха повече от 1600 поправки в пакета „Мобилност”, срещу който протестират много български превозвачи. До тук се справяме доста добре. В момента гласуваме четирима българи на транспортна комисия, обясни българският евродепутат Ангел Джамбазки в директно включване от пленарната зала на Европейския парламент в ефира НОВА.

Джамбазки поясни, че топката със сигурност ще се прехвърли за четвъртък. Към момента измененията само се подготвяли. Трябва да сме много организирани и да вкараме нашите промени, категоричен бе той.

За БНТ тази сутрин Ангел Джамбазки допълни информацията директно от ЕП:

Това, което ние искаме от председателя Таяни е или да вкара за гласуване всички предложения, които са гласувани, или да извади точката от дневния ред. Съвсем очевидно няма съгласие. Понякога гласуванията бяха на равно – 23 на 23. Това показва ясно разделение. Съвсем очевидно транспортната комисия и ЕП, а и гражданите на държавите на ЕС, са разделени по този изключително важен въпрос.

Докладчикът Ертук съчетава блянове, сънища, желание и откровено погазване на правилата в Европейския парламент и това е откакто водим тази битка. Нашите опоненти доказват нуждата от промяна на Европейския съюз, погазвайки правилника, докато ние играем по техните правила, категоричен бе евродепутатът от ВМРО.

Джамбазки каза още, че няма абсолютно никаква причина в края на този мандат, който приключва след две седмици, да се налага такъв натиск и тежък лобизъм. Застрашени са правата и най-вече хлябът на 500 хил. българи и на гражданите на държавите от Централна и Източна Европа, натърти българският евродепутат.

Разумът и политическата воля подсказват, че този документ трябва да бъде изтеглен. В момента сме свидетели на див лобизъм, който унищожава ЕС и доказва до някъде правотата на групи хора, които казват, че в Брюксел избрани от никого хора използват Съюза като инструмент да прокарат собствения си интерес. Това са ясни неща. Трябва да има разум, ако няма – то ще има битка, заяви Джамбазки. 

В следващия Пакет „Мобилност II, същите тези хора загрижени, тъжни, късащи ризи, сърца бельо, ни казват: „Ама Вие сега трябва да отворите Вашия пазар за нашите автобусни превози.“.  Получава се така – ние можем във Вашето село да продаваме, ама Вие не можете. При първия пакет „Мобилност“ не може да има либерализация и не може нашите фирми да работят на запад, а във втория пакет може техните фирми да работят тук. Ето това е чисто лицемерие и двоен стандарт. Това е дебелоочие, това е наглост. Трябва да има споразумение и еднакво отношение, не може да продължава този двоен стандарт, категорично заяви българският евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *