Ангел Джамбазки: Пакетът „Макрон“ е доказан провал. Настоявам да бъде изтеглен!

17 януари 2019  |   0 коментара

Миналата седмица Транспортната комисия на ЕП отхвърли две от трите предложения, свързани с т.нар. пакет „Макрон“ или пакет „Мобилност“. С това призна пълната несъстоятелност на тези предложения и циничния им характер, опита на Европейския парламент да бъде откраднат бизнесът на стотици хиляди предприемачи от Източно Европа – изобщо предприемачи от т.нар. периферия.

Това заяви в свое изказване в Европейския парламент представителят на България Ангел Джамбазки – евродепутат от ЕКР/ВМРО.

По думите му, циничните предложения в пакета „Мобилност“ са разкрили двойните стандарти между Изтока и Запада и опита с непазарни методи и чрез нарушаване на принципа на свободния пазар да бъдат създадени пречки на превозвачите и работниците от периферните държави, като целта е те да бъдат превърнати в емигранти.

Пакетът „Макрон“ е доказан провал. Затова настоявам да бъде изтеглен и да бъде разгледан в следващ Европарламент. Настоящият ЕП изчерпа своя живот. Няма никаква политическа тежест и не би трябвало да взима решения, засягащи стотици, милиони граждани на Съюза. Настоявам Конференцията на председателите да изтегли този пакет и да не го гласува сега, категорично заяви в изказването си Ангел Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *