Ангел Джамбазки: Отхвърлянето на Истанбулската конвенция и Пакта за миграцията са събитията за България

Ангел Джамбазки: Отхвърлянето на Истанбулската конвенция и Пакта за миграцията са събитията за България

29 декември 2018  |   0 коментара

Във вътрешнополитически план годината премина бурно – минахме през редица скандали, оставки, арести на едри бизнесмени, европредседателство, гласуване за и против официални документи и закони. Протестите също не бяха чужди на обществото ни през 2018 година. Но има ли събитие на събитията и кой има право да се гордее?

В ефира на България ОН ЕР темата коментира българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Според него, нито едно управление не трябва да се гордее, докато има хора, които живеят в немилост. А ако някой го направи, то той е политически покойник, който е забравил защо е избран.

Събитията за България бяха две – отхвърлянето на Истанбулската конвенция и Пакта за миграцията. Това са скандални документи, които целяха националната подмяна на Европа. С това поне съм горд. Обединените патриоти може да не са стандартни политици, но поне не сме двулични. Казваме си истината в очите. Правим грешки, които са в наш ущърб, но не сме лъжци. Уви, така се губи доверие. Следващата година няма да бъде мирна и благодатна за Патриотите. Много пъти сме говорили, че „съединението прави силата”, но личното его и емоцията за съжаление надделяват. Това не е оправдание, но е обяснение, изтъкна гостът на „Денят ON AIR”.

В близкото бъдеще се задават евроизбори, които, според Джамбазки, са най-демократичните в нашата изборна система, тъй като дори с един глас преднина може водачът на листата на бъде изблъскан.

Българските граждани искат да изберат водача си. Задължени сме на нашите работодатели – българските избиратели. Няма значение подредбата на листата. Трябва да се реши кое е най-доброто, посочи Ангел Джамбазки.

Спрямо пакета за мобилността, известен като „Пакета Макрон” съм готов на краен саботаж. Ако това бъде гласувано, България ще претърпи страхотни загуби. Ако изгубим законодателната битка, сме готови на мерки, който със сигурност ще се превърнат в новини. България има гражданско общество – давам за пример само оставката на Валери Симеонов. Едрите бизнесмени в арестите трябва да кажат на кого са давали пари, за да ги прикрива. Техен граждански дълг е, подчерта българският евродепутат.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *