Ангел Джамбазки: Отиваме на тези избори с биография

03 май 2019  |   0 коментара

Как ще продължи ВМРО напред зависи от българските граждани. Може да се оценяваме, да се хвалим един друг, но ако не ни оценят гражданите, тази хвалба ще си остане просто вятър и мъгла.

Това каза за предаването „Твоят глас“ за Радио Вокс водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ние отиваме на тези избори с биография. Може да покажем резултатите, с които не допуснахме пакета „Мобилност“ да е окончателно решен. Можем да покажем резултатите по признаването на българското малцинство в Албания, по защитата на българските интереси в Македония, в Западните покрайнини, в Гърция, в Молдова, в Украйна. Можем да покажем работата срещу двойните стандарти в храните. Доказахме се в битката срещу двойните стандарти. Без да звучи излишно самохвално скандалът с двойните стандарти на храните в България се разрази след мой въпрос към ЕК преди 2 години. Той ми беше подсказан от мои чешки колеги, които бяха направили там разследване. Комисията отговори уклончиво, българското правителство се зае с въпроса обаче. Агенция по храните започна да разследва и се оказа, че наистина част от западните производители гледат на нас като на аборигени, диваци, на които можеш да продаваш лъскави ментета. Особено мен напоследък ме засяга –бебешките бурканчета, които имат друго съдържание. Не може да храниш едните деца с активно вещество, а на другите да им даваш заместители, категоричен бе Джамбазки.

Направете случайна анкета и помолете някой да Ви изброи 50% от българските представители в ЕП. Уверявам Ви, че няма да може. Това какво означава – че моите колеги имат дълг към обществото. Имат задължение да се докажат, да излязат и да оправдаят своята позиция, да разпознаят някаква кауза и да тичат след нея, заяви водачът на листата на ВМРО.

Ще търсим разширяване на ветрилото. В момента има интерес да бъде променяна държавата и държавността и това трябва да се случи. Пример за това е нашата листа – тя не е партийна, в нея има трима-четирима партийни представители. Последният може да стане първи, ние ще реализираме повече от един мандат, каза Ангел Джамбазки.

Гледайте целия разговор във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *